Egy öreg horgász életét mentette meg a gondosóra

Egy különleges esetetről számolt be a kormány. Egy idős horgász a vízbe esett, de a szakadékpartról nem tudott felmászni. Az életét végül a gondosóra mentette meg, aminek köszönhetően a tűzoltók kihúzták az átfagyott idős urat. A gondosóra program egyenlőre úgy tűnik beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Több életmentés is köszönhető már ennek, és egyenlőre azoknak sem kell félni akik azt mondták, hogy fizetős lesz, hiszen bármikor visszaadható.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Egy kora reggeli pecázás váratlanul veszélyes helyzetté alakult, amikor egy idős horgász beleesett a Körös folyó veszélyes, mély és iszapos vizébe. A férfi a hajnali órákban indult horgászni, és egy szerencsétlen pillanatban, amikor a bottartóját próbálta a földbe szúrni, megcsúszott és beleesett a vízbe. A mély, iszapos vízben nem talált kapaszkodót, és noha egy fa gyökerénél sikerült megkapaszkodnia, a helyzet reménytelennek tűnt.

A horgász szerint mindenütt iszap volt, és sehol sem tudott lábát megvetni. Egy fa tuskó mellett talált egy gyökeret, amibe a jobb lábát tudta megvetni és felhúzni magát a tövére. A férfi, aki pacemakert visel, a hideg víz és a fáradtság miatt képtelen volt tovább mozdulni. A part felé próbálva sem talált támaszt a lábának, így kimerülten várta a segítséget.

A vízben történt esés következtében a telefonja használhatatlanná vált, azonban a férfi eszébe jutott, hogy nyakában hord egy vízálló gondosórát, melynek SOS gombjával kapcsolatba lépett a diszpécserközponttal. A gondosóra GPS funkciója döntő szerepet játszott a helyzet felmérésében, mivel a mentőszolgálatok így azonnal megkaphatták a férfi pontos helyzetét.

A diszpécserközpont szóvivője elmondta, hogy a gomb megnyomása után az órán keresztül folyamatos kommunikációra került sor a bajba jutott horgásszal. A tűzoltók motorcsónakkal érkeztek a helyszínre, és kötél segítségével három húzásból sikerült a férfit kimenteniük.

A mentés után a férfi hálásan köszönte meg a tűzoltóknak és a segítséget nyújtó hölgynek a gyors és hatékony beavatkozást. Bár nem kért mentőt, mivel nem sérült meg, a gondosóra továbbra is a nyakában volt. A szerencsés kimenetelű eset után összepakolta felszerelését és hazatért. Egy héttel később már Budapestre utazott, hogy láthassa frissen született kisunokáját. Ez az eset példaként szolgálhat arra, hogy milyen fontos a megfelelő eszközökkel rendelkezni vészhelyzet esetén.

Négyen sérültek meg a balesetben, amiben az embercsempész egy ház falának hajtott

(Szent Korona Rádió)