Elpusztult a ,,ligetvédők” által felgyújtott fa

Sajnos elpusztult a sötétzöld baloldali ,,Ligetvédők” által felgyújtott platánfa. A Liget Budapest projekt kezdetén magukat mindenhez odaláncoló és balhézó baloldali sötétzöldek távozásukkor egy halom szemetet hagytak hátra, amit még jó környezetvédő módjára fel is gyújtottak, ekkor égett meg a hatalmas idős platánfa, ami nem élte túl az elszenvedett sérüléseket.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az Ukrajna felosztását támogató HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Budapest szívében, a Városligetben egy tragikus esemény zajlott le: egy több mint százéves történelmi jelentőségű platánfa nemrégiben elpusztult. A fa a Ligetvédők aktivistacsoport 2020-ban történt táborozása során keletkezett tűz következményeként szenvedett súlyos károkat. A csoport távozása után jelentős mennyiségű hulladék maradt a parkban, ami hozzájárult a tragédiához.

A Városliget megújulása

A fájdalmas veszteség ellenére a Városliget fejlesztése folyamatosan halad előre. A parkban nemrégiben egy 13 méter magas új platánfa került elültetésre, amely a ligeti projekt újjászületésének szimbolikáját testesíti meg. Borbély Ádám, helyi önkormányzati képviselő beszámolója szerint a projekt kezdeti baloldali ellenállása ellenére a zuglói közösség mára széles körben támogatja a fejlesztéseket.

Az új fa. Forrás Borbély Ádám

Zöld kezdeményezések és nemzetközi elismerések

A Liget Budapest Projekt keretében jelentős területen újult meg a zöldfelület, amely magában foglalja több száz lombos fa, több mint száz fenyő, közel 70.000 cserje és százezrekben mérhető évelő növények telepítését. A projekt nem csak a zöldfelület növekedését eredményezte, hanem több díjnyertes intézmény, mint például a Magyar Zene Háza is létrejött, amely Európa leginspirálóbb turisztikai célpontjai közé került.

További fejlesztések és jövőkép

A Liget Budapest Projekt eddig 250 milliárd forintos beruházást jelentett, és további fejlesztések vannak tervben. Ezek között szerepel az Új Nemzeti Galéria megépítése, bár a projekt pontos költségei és ütemezése még bizonytalanok. A projekt célja, hogy a következő években tovább formálja Budapest kulturális és turisztikai arculatát.

Térkép a hazai antifákról

(Szent Korona Rádió)