Készpénzmentesség a Forma 1-ben – Magyar cég segítette elő

Magyar cég által valósul meg a modernek egyik legnagyobb mániája, a készpénzmentesség a Forma 1 idei szezonnyitóján Bahrainben – derül ki a Magyar Jelen cikkéből. 

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a készpénzhasználatot támogató HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Festipay készpénzmentes fizetési rendszerét vezetik be a szezonnyitó Forma-1-es futam, a Bahreini Nagydíj szervezői – közölte a magyar cég az MTI-vel.

Az idei bahreini futam teljesen készpénzmentes lesz, a nézők választhatnak, hogy a meglévő fizikai vagy digitális bankkártyáikat használják, vagy készpénzt töltenek fel egy „BIC PAY” plasztikkártyára a hét kijelölt feltöltőstandnál vagy a mobil feltöltőpontokon. A kártyát használó látogatók a fel nem használt egyenlegüket a rendezvény végeztével visszaválthatják.

A kereskedők a Festipay integrált POS-termináljait használják majd digitális fizetésre, a termékek kezelésére, valamint a készletellenőrzésre. Az MTI megjegyzi, a magyar alapítású Festipay Közép-Kelet-Európa vezető digitális fizetési és integrált rendezvényszervezési szolgáltatója fesztiválok, rendezvények és helyszínek számára, összesen 13 országban van jelen.

2023-ban a vállalat nettó árbevétele elérte az 1,2 milliárd forintot a 2022-es 902 millió forint után. Adózott eredménye 2022-ben 62 millió forint volt, a tavalyi évről még nincs adat. A társaság alkalmazottainak száma tíz fő, de fesztiválokon – mint például a Sziget Fesztivál – 300-400 munkavállaló is dolgozik a cégnek – írja az MTI.

A Klaus Schwab vezette davosi világgazdasági fórum nem titkolt célja, hogy megszüntesse a készpénzhasználatot globális szinten. A törekvést a magyar kormány is támogatja, erről korábban Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára beszélt az Országgyűlésben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Amikor arcba ver a modern világ – Nem volt nála készpénz, gyalogolhatott a buszozás helyett

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (I. részlet)

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)