Amikor arcba ver a modern világ – Nem volt nála készpénz, gyalogolhatott a buszozás helyett

Digitális pénz, digitális bérlet, digitális élet. Nos újabb polgártársunk tanulta meg, hogy miért fontos a készpénzhasználat.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a készpénzhasználatért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A FEOL-on írnak egy háromgyerekes családapa esetéről, akinek gyalogolnia kellett, miután a digitális eszközök ismételten csődöt mondtak. Persze, nem állítjuk azt sem az alábbiak fényében, hogy a buszsofőr nem volt bunkó, de a tanulságot érdemes levonni az esetből.

Rendszeres, hogy nem lehet használni a mobilbérleteket a székesfehérvári járatokon, állítja egy háromgyermekes családapa, aki napi szinten utazik az ottani helyijáratos buszokkal. Halasi Róbert egy konkrét eset kapcsán kereste meg ugyanakkor most a FEOL-t.  Az uszodánál szeretett volna felszállni feleségével és 3 kisgyermekükkel a buszra, ám mivel a mobilbérletet nem tudta leolvasni a rendszer – pontosabban nem jelent meg a szükséges animáció a telefonján -, ezért a sofőr közölte velük, vagy vesznek jegyet, vagy mehetnek gyalog!  A családnál azonban nem volt készpénz, így jegyet sem tudtak venni. Maradt a gyaloglás.

A sofőr arra sem vette a fáradtságot, hogy ránézzen a telefonos applikációra, ugyanis abból egyértelműen kiderült volna, van érvényes bérletünk. Ez szinte mindennapos probléma. Számtalanszor előfordul, hogy reggel a munkába sietők jó részének a rendszer nem tudja megfelelően kezelni a mobilbérletét és a Rákóczi úton felszállók a Köfémen lévő végállomásig próbálkoznak – vágott a közepébe Róbert, aki az elmúlt időszakban több alkalmazást is kipróbált, ám úgy tűnik, mindegy, melyiket használja. A család egyébként annak ellenére nem tudott buszra szállni, hogy a Volánbusz honlapján le van írva, ha nem az utas hibája, hogy nem tudja beolvasni a bérletet – vagyis, ha működik a telefonja, van applikációja, internetelérése és persze érvényes bérlete –, a sofőrnek fel kell engednie.

Róbert azt is hozzátette, hogy nem úri huncutságból vásárol digitális bérletet, hanem azért, mert a 30 napos változatot csak digitálisan lehet megvenni. A Volán ezzel a lépésével a modernitás teljes kiszolgálása mögé állt.

Jelen sorok írója együtt is érez az apával, hiszen a modern világ pofonját ő is megkapta már azzal, hogy bérletének lejártáról csak a busz érkezése előtt 10 perccel vett tudomást, s a rendszerhibák következtében meg sem tudta vásárolni digitálisan új bérletét, de a tanulság akkor is, és most is egyértelmű: a modern, digitalizált világ teljesen megbízhatatlan, mindig tarts magadnál készpénzt, és ne engedd, hogy leszoktassanak róla! A cikkírónál szerencsére mint mindig, akkor is volt elegendő – nem virtuális – pénz.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nagy arányban támaszkodnak a készpénzhasználatra a magyar fiatalok

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (I. részlet)

René Guénon: A pénzverés degenerálódása (II. részlet)

(FEOL nyomán Szent Korona Rádió)