Ciprus nem kér az aberrált házasságból

A görög nyelvű és görög többségű Ciprus értelemszerűen figyelemmel kíséri, mi történik Görögországban. Nem sokkal azután, hogy az ortodox keresztény többségű államok közül elsőként Görögországban megszavazta a parlament az azonos nemű párok házasságát, a ciprusi kormány sietett kijelenteni, náluk ez nem várható. Nagyon helyesen!

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Yiannis Antoniou helyettes kormányszóvivő az Alpha televízióban arról beszélt, hogy helyben sem a politikusok, sem a társadalom nem támogatja az azonos nemű párok házasságát. „Jelenleg ezek [az LMBT-jogok] sem a politikai, sem a civil szférában nincsenek előtérben.” Antoniou szerint előfordulhat ugyan, hogy a kérdésről idővel majd megindul a társadalmi párbeszéd, de közölte, maga a kormány ezt nem fogja kezdeményezni.

A kormány marginalizálja az LMBTQP közösséget, ezzel is igyekszik fenntartani konzervatív szavazóbázisát, közölte a Cyprus Maillel az AcceptLGBT nevű civil szervezet: „Nem lepődünk meg a helyettes kormányszóvivő kijelentésein”.

Az ország tavaly megválasztott elnöke, Níkosz Hrisztodulídisz a kampánya során azt mondta: „Az élettársi kapcsolatok intézményesítése után az én álláspontom az, hogy az azonos nemű pároknak legyen joguk a polgári házassághoz. Más szóval annak hivatalos állami elismerésére, hogy két ember közösen hozhat jogi döntéseket anélkül, hogy ez a nemüktől függne. Ami az örökbefogadást illeti, széles körű konzultációra van szükség minden érdekelt féllel, beleértve a gyermekjogi biztost, a népjóléti minisztériumot és az LMBTI-közösséget is”.

A ciprusi AcceptLGBT szerint a társadalom győzelme, hogy Görögországban házasodhatnak az azonos nemű párok, ugyanakkor a parlament kockázatot vállalt a törvény elfogadásával, mivel az ország még mindig nagyon konzervatív. A szervezet szerint a szeretet legyőzte a görög ortodox egyházat, ami álhírekkel próbálta befolyásolni a társadalmat a szavazás előtt. A szervezet egyúttal reményét fejezeti ki, hogy valami hasonló fog történni majd Cipruson is. A buzilobbisták állításával szemben azonban nem a szeretet győzte le az ortodox egyházat, hanem a Sátán agymosása túl erős.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Legalizálnák az aberrált párok házasságát Görögországban

(Humen online nyomán Szent Korona Rádió)