Egy tizenkét éves kislányt próbált elcsalni egy fekete autó Zákányban

Egy sötét színű, horvát rendszámos személyautótól félnek sokan a Somogy és Zala határán fekvő Zákányban. Az autó két-három hete tűnt fel először a faluban és akkor egy tizenkét éves kislányt akart a sofőr kocsiba csalni. A kislány megijedt, elmenekült. Akkor egy ház kamerájának felvételeit tették közzé a helyiek, de azon sem az autó, sem a vezetője nem volt beazonosítható. Most újra jelentkezett a férfi, és éjszaka a kamerák láttára kővel dobálta meg a felvételek készítőjének autóját. Az ATV Híradó riportja.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Szakemberhez kell fordulni, a pszichológushoz, amely egy nyilván több alkalommal tartó találkozáson fel tudja ezt göngyölíteni, megoldani a lelki konfliktusokat a gyermekben. Először február elsején jelent meg a sötét autó a zákányi óvoda közelében és a vezetője egy tizenkét éves kislányt próbált leszólítani. Édesanyja mesélte el, hogy csak napok múlva derült ki, hogy a lányát mélyen érintette az eset. Kérte, hogy ne legyen felismerhető.

,,Kislányom mondhatni, azt mondta, hogy nincs megijedve. Azért egy 12 éves gyerekről beszélünk. Eltelt két nap és utána jött ki rajta, hogy „anya, húzd el a függönyöket, félek”. Most jött ki rajta, hogy nem olyan állapotban van, mint amilyen volt. Ő egy biztos lány volt, vidám. Most nem mondhatnám, hanem fél”

– fogalmazott a kislány édesanyja. Az egyik ház biztonsági kamerája akkor készített felvételeket az autóról, melyet közzé is tettek az interneten. Ezt láthatta az autó gazdája, mert a hétvégén visszatért a faluba és bosszút állt a felvételek készítőjén. ,,Felvételeket bocsájtottam ki a nyilvánosságra és ez alapján ő bosszúból visszatért ide és megkereste azt a kaput és azt a helyet, ahol történt ez a kamerafelvétel, majd három tégláért elment és utána elkezdte az autóra bedobálni a téglákat és utána elszaladt” – magyarázta Farkas János.

Az autóban 4-500 ezer forintos kár keletkezett, de a férfinek nem volt szerencséje. Most róla is és az autójáról, annak rendszámáról is felismerhető felvételek készültek. ,,Fel van háborodva mindenki, nagyon sok szülő próbál segíteni, hogy előkerüljön, mert az nem állapot, hogy valaki így viselkedik, az szerintem beteg, mert beteg” – mondta stábunknak egy anyuka. A gyerekeket az eset óta, aki teheti, kíséri az iskolába, óvodába.

Egy pszichológus szerint az ilyen eseteket alaposan ki kell beszélni a családban Ha az kevés, akkor segítséget kell kérni. ,,Szakemberhez kell fordulni, a pszichológushoz, amely egy nyilván több alkalommal tartó találkozáson fel tudja ezt göngyölíteni, megoldani a lelki konfliktusokat a gyermekben” – magyarázta Dóber Valéria pszichológus. A kislány édesanyja azt mondta, hogy értesítette a rendőrséget az esetről. Ott Azt mondták neki, hogy kimennek és majd akkor elindítják a nyomozást. Ez azonban eddig nem történt meg.

(ATV nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is