10 milliós bírság az RTL-nek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól

Egészen elképesztően nulla bírságot kapott az RTL az NMHH-tól. Ezt a milliárdos bevételű kereskedelmi csatorna csikzsebből kifizeti, aztán minden csodálkozunk, hogy mindenki magasról tesz a gyermekvédelemre. Azt pedig már csak halkan jegyezzük meg, hogy a Netflixen ömlik a gyerekekre a buzipropaganda, a genderelmélet, de azzal még a magát gyermekvédelemben olyan keménynek mutató kormány sem tud mit kezdeni.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa jelentős bírságot, összesen 10 millió forintot szabott ki az RTL televíziós csatornára. A büntetés oka a “Sztárbox” című műsor korhatár-besorolásának helytelen megválasztása. A testület szerint az adott epizódban Kabát Péter volt labdarúgó által elszenvedett kiütéses vereség miatt a műsornak a 16 éven aluliaknak nem ajánlott IV. korhatár-kategóriába kellett volna sorolni, nem a választott III. kategóriába.

A NMHH kommunikációs igazgatósága elmondta, hogy a műsor tartalma negatívan befolyásolhatta a kiskorúak személyiségfejlődését. Ezenkívül, a testület megjegyezte, hogy a műsorszám többszörösen erőszakos jeleneteket tartalmazott, így az csak 21 óra után lett volna megfelelően közzétehető.

Az RTL vezető tisztségviselőjét is 50 ezer forint bírsággal sújtották, valamint kötelezték a csatornát egy, a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére. A bírságok ellenére az RTL idén is tervezi a Sztárbox műsorának megrendezését. A cégcsoport tartalomért felelős vezérigazgató-helyettese, Kolosi Péter, az Indexnek adott interjúban az év műsorának nevezte a Sztárboxot és részletesen kifejtette véleményét a médiahatóság döntéséről.

A Médiatanács a Tények Plusz és az Összezárva Hajdú Péterrel című műsorokat is vizsgálta nézői bejelentések alapján. Az előbbi esetében a III. korhatár-kategória megfelelőnek bizonyult, míg az utóbbi esetében nem tártak fel jogsértést.

Akik baloldaliként tüntetnek a gyerekvédelemért, azok rontanák meg a gyerekeinket

(Szent Korona Rádió)