Terepjárók és quadok a honvédség új beszerzésében

Új vasakat szerzett be a Magyar Honvédség. A terepjárók és quadok vásárlása feltehetőleg már az orosz-ukrán háború tanulságain alapul. Ahogy emlékezhetünk az ukránok a létező összes terepjárót felvásárolták, mert a kisebb harccsoportokat gyorsan mozgatni sáros talajon, csak ilyen könnyű járművekkel tudták. Valószínűleg ezek a tanulságok vezettek ehhez a beszerzéshez is.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A Magyar Honvédség legutóbbi felszerelési bővítésében nyolc speciális járművet helyezett üzembe. Ezek a modern gépjárművek, melyek közé tartoznak a Polaris terepjárók és quadok, a vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár járműparkját erősítik. Az új eszközök különösen előnyösek nehéz terepen történő gyors manőverezésre, valamint kiválóan alkalmasak mentési, felderítési és szállítási feladatokra.

A flottához csatlakozó Polaris RZR XP4 1000-es modellek terepjáró képességeikről ismertek, melyet az újratervezett, kényelmes vezetőfülke tovább fokoz. A jármű 162 centiméter széles, 110 lóerős, továbbá rendelkezik 29 ívmásodperces offroad kerekekkel és 50 centiméteres rugóutakkal. A járműben négy személy számára biztosított a kényelmes utazás, amelyet a Walker Evans típusú lengéscsillapítók még inkább élvezetessé tesznek.

Jó a terepjáró képessége.

A Polaris Sportsman 6×6 570, amelyet „Big Boss”-nak is neveznek, egyedülálló a maga nemében háromtengelyes, hatkerekes, összkerékhajtású kialakításával. A szervókormány, a 570 köbcentiméteres motor és a nagy teherbírás különösen kiemelkedő jellemzői ennek a modellnek. Az összkerékhajtás egyszerű gombnyomással aktiválható, így minden időjárási körülmények között optimális tapadást biztosít.

A “nagyfőnök” elnevezés a Polaris quad családon belül a legnagyobb rakodófelületet és teherbírást jelenti. A 25 literes üzemanyagtank és a gazdaságos motor hosszú hatótávot tesz lehetővé. A jármű kényelmes üléssel, elektromos kormányszervóval, vízhatlan első tárolódobozzal, erős motorral és 680 kilogramm vonóképességgel rendelkezik, ami magával ragadó vezetési élményt nyújt.

Eladjuk a BTR-eket Szerbiának

(Szent Korona Rádió)