Szigorítják a gyermekvédelmi törvényt?

Deutsch Tamás közösségi oldalán bejelentette, hogy az Országgyűlés elé kell terjeszteni egy új gyermekvédelmi törvénycsomagot. Az elmúlt években rengetek kibúvó volt a törvényből akár csak amiatt, hogy rossz helyre tették a vesszőt. Sokszor nem tudta beteljesíteni célját a gyerekek védelme érdekében. Kíváncsian várjuk, hogy a Fidesznek végre sikerül-e egy határozott és kikerülhetetlen törvénymódosítást végrehajtani ebben a jelenlegi politikailag és a közvélemény tekintetében is kedvező környezetben.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

 A Fidesz alapítótagja kiemelte, hogy a gyermekvédelmi intézmények megerősítése elengedhetetlen a gyermekek biztonsága és jóléte érdekében. Ezt követően Orbán Viktor is nyilatkozott az ügyben, hangsúlyozva, hogy a magyar gyermekvédelmi rendszer megfelelő működéséhez szükséges jogszabályokat kell kidolgozni és végrehajtani. A miniszterelnök az évértékelő beszédében elmondta, hogy az áldozatok kálváriája kötelezi a kormányt a cselekvésre, és ezért tervezik benyújtani az új gyermekvédelmi törvénycsomagot az Országgyűlésnek.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő további részleteket osztott meg a közösségi oldalán, rámutatva arra, hogy az új törvénycsomag célja a gyermekvédelmi rendszer megerősítése és az intézmények működésének szigorítása. Ezt az intézkedést a múltban bekövetkezett események is indokolják, amelyek ráirányították a figyelmet a gyermekvédelmi rendszer esetleges hiányosságaira. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány elkötelezett a gyermekek védelme iránt, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy javítsa a gyermekvédelem hatékonyságát és hatékonyságát.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely is beszélt a témában, rámutatva arra, hogy a kormány szigorúbb szabályokat vezet be a gyermekvédelmi intézményekben, és külön nyilvántartást hozott létre a pedofília elleni küzdelem céljából. Ezek az intézkedések részei annak az átfogó stratégiának, amelynek célja a gyermekek biztonságának és jólétének védelme Magyarországon.

Az új gyermekvédelmi törvénycsomag előkészítése és benyújtása tehát a kormány prioritásait és elkötelezettségét jelzi a gyermekek védelme iránt, miközben reagál a társadalom aggodalmaira és a gyermekvédelmi rendszer esetleges hiányosságaira.

A lemondásokkal az ügy le van zárva – a CIA nem így gondolja, jön a Budapestmajdan?

Drag queen jelent meg a TV2 tehetségkutatóján: „Imádom, egy ilyen gyerekre szükség van ebben a műsorban”

(Szent Korona Rádió)