Szomorkásak a jenki szenátorok, mert őket nem fogadta a magyar kormányból senki

Hazánkba látogatott az Európát és hazánkat gyarmatként kezelő USA néhány szenátora. Nem hívta őket senki, így nem is fogadta őket a magyar kormányzat. Legfeljebb majd elmennek siránkozni a Partizánba, 444-nek adnak interjút, vagy találkoznak egyéb hazaárulókkal.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a független magyarságért harcoló HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Csalódottan kell mondanom, hogy a kormányból senki sem kívánt találkozni velünk– mondta Jeanne Shaheen, az Egyesült Államok szenátora, aki vasárnap kétpárti küldöttséggel érkezett Budapestre.

A küldöttség érkezését az amerikai nagykövetség két napja jelentette be. Azt írták, hogy a látogatás célja az, hogy megvitassák a NATO-t és Magyarországot érintő stratégiai kérdéseket. Ez alatt természetesen a svéd csatlakozással kapcsolatos magyar időhúzás értendő

A küldöttség tagjai:

  • Jeanne Shaheen szenátor, a Szenátus NATO-megfigyelő csoportjának társelnöke, a Külügyi Bizottság és a Költségvetési Bizottság tagja;
  • Thom Tillis szenátor, a Szenátus NATO-megfigyelő csoportjának társelnöke;
  • Chris Murphy szenátor, a Külügyi Bizottság és a Költségvetési Bizottság tagja; valamint
  • Chris Van Hollen szenátor, a Külügyi Bizottság és a Költségvetési Bizottság tagja.

Büszke vagyok rá, hogy visszatérhetek ma Magyarországra egy kétpárti delegáció tagjaként

– kezdte, aki korábban nem csak hivatalos úton, turistaként is járt már Magyarországon.

Az Rtl.hu tudósítása szerint a küldöttség vasárnapi sajtótájékoztatóján Shahenn szenátor üdvözölte a finnek és a svédek csatlakozását. Külön kiemelte, hogy bár Magyarország az egyetlen, aki nem ratifikálta a svédek csatlakozást, de örül annak, hogy Orbán Viktor az évértékelőjében elkötelezte magát e mellett. Azt is mondta: a svéd külügy- és honvédelmi miniszter kapcsolatban áll a magyar kormányfővel és a kormánnyal.

Svédország nagy hozzájárulást jelentene, mondta Shaheen, aki szerint az északi országnak remek a tengerészgyalogsága és a finnekkel együtt biztosítani tudnák a balti térséget. Fontos, hogy a NATO erős és egységes legyen és Svédország is a tagjuk lenne. Ez fontos Európa és Amerika biztonsága érdekében is szerinte.

A küldöttség találkozót kezdeményezett a Fidesz és a kormány képviselőivel is, ám senki sem fogata őket.

A hűvös fogadtatást előre jelezte Szijjártó Péter pénteki reakciója. A külügyminiszter a bejelentés után azt közölte, hogy „nem érdemes nyomásgyakorlással próbálkozniuk a hazánkba látogató amerikai szenátoroknak, hiszen Magyarország szuverén ország, az Országgyűlés így nem különböző kongresszusi delegációk látogatása alapján hoz döntéseket”. Szijjártó már két napja közölte, nem tud arról, hogy az amerikai szenátorok a kormányzati szektorból bárkivel is találkoznának, hiszen ők kongresszusi képviselők, tehát nekik a parlamenti képviselők a partnereik.

(24 nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Ezeket a médiumokat támogatja az USA nagykövetsége – a 444 kiadója kapta a legtöbb pénzt

A buzeráns USA helytartó ismét Magyarországot pocskondiázza és fenyegeti (Választ kapott)