Vannak még jó helyek a villágon: Büntethető marad a homoszexualitás az apró karibi országban

Egy nappal azután, hogy Görögország parlamentje megszavazta, hogy házasodhatnak az azonos nemű párok, a világ másik felén egy ellentétes előjelű döntés született. A Karib-térségben található keresztény Saint Vincent és a Grenadine-szigetek bírósága pénteken úgy határozott, hogy érvényben maradnak a brit gyarmati múltból származó törvények, így továbbra is büntethető marad az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat. Ezek alapján akár 10 év börtönbüntetés is kiszabható.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával az LMBTQP-lobbi ellen küzdő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A homokosok egyből elkezdtek siránkozni világszerte, Cristian González Cabrera, a Human Rights Watch munkatársa „az igazságszolgáltatás paródiájának” nevezte az ítéletet, és azt mondta, hogy az az LMBTQP közösség elleni diszkrimináció hallgatólagos állami jóváhagyását jelenti.

A bírósági döntés azt a 2019-ben indult ügyet zárja le, amelyben a gyarmati korszakból származó törvények eltörlését kérte két olyan helyi férfi, akik már korábban külföldre költöztek.

„Hatalmas csalódás” – mondta a ferdehajlamú Braun. Úgy véli, a mostani ítélet szöges ellentétben áll nemcsak a világ más bíróságai, de a szomszédos országok bíróságai által hozott határozatokkal. A közelmúltban több karibi országban is dekriminalizálták a homoszexualitást, így döntött például Barbados, Antigua és Barbuda, valamint Saint Kitts és Nevis legfelsőbb bírósága is.

Bár az érvényben maradt törvényeket helyben ritkán alkalmazzák, a propagandisták szerint ezek is segítik a homoszexuális közösség elleni fizikai és verbális bántalmazás legitimálását a százezer lakosú országban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Győzött a görög LMBTQP-lobbi – homoszexuális házasságra és örökbefogadásra is van már lehetőség

A húszik drasztikusan rettentik el a létrontó LMBTQP-lobbit – 13 nyíltan homoszexuálist ítéltek nyilvános megkövezésre

(Humen Online nyomán Szent Korona Rádió)