Még a New York Times is kimondta: Izrael robbantotta fel Irán kulcsfontosságú gázvezetékét

Izrael a héten titokban csapásokat mért két kulcsfontosságú iráni földgázvezetékre, ami a két állam közötti, évek óta tartó szembenállás eszkalációját jelenti

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a cionista lobbi ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

“Izrael már régóta célba vett katonai és nukleáris létesítményeket Iránon belül, de az energetikai infrastruktúra elleni e heti támadások a titkos háború eszkalációját jelentették, és úgy tűnt, hogy új szakaszt nyitnak”

– írta a lap nyugati tisztviselőkre hivatkozva.

Az újság névtelen forrásai egy másik incidenst is izraeli szabotázsnak minősített – egy robbanást, amely csütörtökön Teherán külvárosában egy vegyi üzemet rázott meg, és amelyet a helyi tisztviselők balesetnek minősítettek.

A két gázvezeték több mint 1000 kilométer hosszan fut, és mintegy 57 millió köbméter gázt szállít. A robbanások átmenetileg Irán napi földgáztermelésének mintegy hatodát szüntették meg, helyi áramkimaradásokat okozva.

Bár Irán szerint a károk kisebbek voltak, és a javításokat szerda estére befejezték, a csapások “éles figyelmeztetés” voltak arra, hogy Izrael milyen károkat tud okozni – mondta a lap egyik forrása. Tekintettel a hatalmas távolságokra és a változatos terepviszonyokra, amelyeken a csővezetékek futnak, valamint a rendszeres iráni járőrözésre, a szabotázs végrehajtásához a rendszer belső ismeretére volt szükség – mondta a lapnak egy iráni tisztviselő.

Izrael és az Egyesült Államok közelmúltbeli csapásai iráni parancsnokokat öltek meg Szíriában, és az Ellenállás Tengelyének célpontjait támadták Irakban és Szíriában. Az Ellenállás Tengelye – amely a Hezbollahból, a Hamászból és a jemeni Húszikból áll – egy nem hivatalos koalíció, amely ellenzi az USA és Izrael befolyását a Közel-Keleten.

Bár Irán támogatja az Ellenállás tengelyét, kategorikusan tagadják, hogy bármi közük lenne az október 7-i eseményekhez – amikor a Hamász megtámadta Izraelt, 1200 embert megölve és további 240-et túszul ejtve.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán rakétázta a jenkiket, a terroristákat és a Moszadot is (videók, képek)

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)