Most építi meg a Gáza gettó 2.0-t Egyiptom?

Egyiptom egy fallal körülvett tábort épít azon eshetőségre, ha a gázai menekülteknek már csak a határon való átkelés maradna esélyül. Ezz viszont Izrael érdekeit szolgálja. Miért ne akarnák akkor a cionisták már az összes palesztint átnyomni a határon? Ebből a területből lesz egy újabb gettó? Vagy így fogják áttelepíteni a gázaiakat a Sínai-félszigetre? 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a cionista propaganda ellen fellépő HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Egyiptom megkezdte egy olyan terület előkészítését a gázai határon, ahol palesztinokat lehetne elhelyezni arra az esetre, ha egy Rafah elleni izraeli offenzíva kivonulást indítana a határon túlra, hangsúlyozva, hogy ez egy vészhelyzeti lépés – mondták források a Reutersnek.

Egyiptom többször is riadót fújt amiatt, hogy Izrael gázai offenzívája következtében palesztinokat telepíthet át a Sínai-félszigetre – ami Kairó szerint teljesen elfogadhatatlan lenne. Az Egyesült Államok többször is kijelentette, hogy ellenezné a palesztinok Gázából való bármilyen kitelepítését.

Az izraeli kormány szerint az offenzíva célja a Hamász megsemmisítése, nem pedig a palesztinok kiszorítása, ugyanakkor láthatjuk, hogy a korábban biztonságosnak mondott területeket bombázzák már. Izrael Katz külügyminiszter tegnap azt mondta, hogy Tel-Aviv nem tervezi a palesztinok kitelepítését a Gázai övezetből, és megtalálja a módját annak, hogy ne sérüljenek Egyiptom érdekei. Számos izraeli miniszter és közösségi vezető azonban a palesztinok Gázán kívüli letelepítését szorgalmazta.

A Reuters által pénteken megkeresett két izraeli tisztviselő nem kívánta kommentálni az egyiptomi vésztervről szóló jelentést.

A Reuters jelentése azt követően készült, hogy a Sínai-félszigeti Emberi Jogokért Alapítvány közölte, hogy új fényképes bizonyítékot szerzett arról, hogy az egyiptomi hatóságok egy fallal körülvett biztonsági pufferzónát építenek a Sínai-félszigettől keletre fekvő Rafah egyiptomi városban.

Ez az “elszigetelt terület” menekülteket fogadhatna “a [Gázai] övezet lakosságának tömeges elvándorlása esetén” – magyarázták.

A Wall Street Journal és a New York Times ezt követően mind megerősítette a leleplezéseket, a WSJ szerint: “Az egyiptomi hatóságok, attól tartva, hogy az izraeli katonai előrenyomulás a Gázai övezet déli részébe menekültek áradatát indítja el, egy 8 négyzetmérföldes, fallal körülvett területet építenek a Sínai-sivatagban, a határ közelében.”

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A Sínai-félsziget sivatagjába deportálnák a zsidók a palesztinokat!?

(MEMO nyomán Szent Korona Rádió)