Az agresszív Románok nem közösködnek a magyarokkal, mert szerintük revizionisták vagyunk

A romániai AUR párt alelnöke kijelentette, hogy nem hajlandóak csatlakozni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához, mert a már benne szereplő Fidesznek és Magyarországnak területi igényei vannak. Még ha valóban tenne bármi érdemlegeset a Fidesz ennek érdekében, akkor is nevetséges lenne ez az indok, hiszen párt országos tanácsának elnöke nemrégiben a nagy román állam újraegyesítéséről beszélt. Alább a Főtér portál írását közöljük változatlanul.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az AUR alelnöke olyat mondott, hogy a röhögéstől Erdély levált Romániáról

A fenti cím természetesen poént tartalmaz, de az alelnöki mondás állja a helyét. A mioritikus vérnackó AUR párt alelnöke, bizonyos Marius Lulea úgy gondolta, belecsap az európai torta közepébe, mégpedig azzal, hogy bejelenti: pártja márpedig nem fog csatlakozni az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához, hiába, hogy korábban erről volt szó, mégpedig azért, mert a magyarországi Fidesz is csatlakozni akar.

Na de hát miért, kérdezheti az átlagpolgár. Lulea úr szerint azért, mert a magyaroknak területi igényeik vannak (értsd, revizionisták), minek következtében elképzelhetetlen, hogy a AUR egy kalap alatt meneteljen velük.

Na és akkor itt van a pillanat, amikor elképzelhetjük, hogy a röhögéstől Erdély leválik Romániáról. Egyrészt minden csapon az folyik, hogy bármely magyar területi igényre vonatkozó feltételezés hülyeség. Másrészt nem is olyan régen a mioritikus vérnackópárt országos tanácsának elnöke, bizonyos Claudiu Târziu valóban román területi követelésekről beszélt a nyilvánosság előtt:

„Addig nem leszünk szuverének, amíg újra nem egyesítjük a román államot a természetes határai között. Besszarábiának haza kell térnie. Észak-Bukovináról szem lehet megfeledkezni, Besszarábia déli részéről, a Herca-vidékről, Kárpátaljáról sem. Minden területnek, amely a román nemzeté volt és ma is az, vissza kell térnie az államhatárok közé.”

Na, hát nem csoda, hogy nevetünk itt, Erdélyben.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Egyre gyengül a dákoromán elmélet – egy román nyelvész szerint nem a románok, hanem az albánok a dákok leszármazottjai

Oláhok a Szent Korona alatt – Gondolatok a Duo Gladii hasábjairól

(Főtér nyomán Szent Korona Rádió)