A tárgyaláson is fenyegetőzött a rendőrgyilkos

Tanúként hallgatták meg kedden az újbudai rendőrgyilkos kezelőorvosát a Fővárosi Törvényszéken. Az eljárás keretében a drogos, agresszív rendőrgyilkost is meghallgatták, ám ő még a meghallgatása közben is súlyosan fenyegetőzött. Az ilyen személyeket nem szabad visszaengedni a társadalomba.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

A lap felidézte, hogy egy évvel a történtek után, januárban merült fel, hogy megszüntessék a vádlott kényszergyógykezelését. Erre Sz. Szilárd korábbi kezelői tettek javaslatot, a bíróság igazságügyi szakértői viszont nem értettek egyet. Később a bíróság arra jutott, hogy szükség van a férfi további kényszergyógykezelésére.

Sz. Szilárd az ügy korábbi korábbi tárgyalásán kategorikusan kijelentette, hogy nem szándékosan ölte meg a rendőrt, hanem önvédelemből cselekedett.

A keddi tárgyaláson Sz. Szilárd előrebocsátotta, hogy az üggyel kapcsolatban több észrevétele is van, amik később komoly indulatokat váltottak ki, és bírói fegyelmezésre is sor került.

Védekezésében a tudósítás szerint különös zavart keltő elem volt, hogy magát mentegetve, a saját stabilitására szolgáló bizonyítékként hozta hozta, hogy

mindenki bevette a Covid-hisztit is.

Erre reagálva a bírónő azt mondta, hogy egyáltalán nem érti, hogy jön ez ide és az ügy szempontjából teljesen irreleváns.

Ennél azonban sokkal komolyabb indulatokat váltott ki, amikor azt kérte a bírónőtől, hogy vizsgálják meg a lefoglalt telefonja giroszkópjának az adatait. Ezekből ugyanis szerinte kiderülne, mikor milyen testhelyzetben volt, ami bizonyítaná, hogy valóban önvédelemből támadt az ellene intézkedő rendőrökre.

A vádlott megint azt adta elő, hogy magát védve szúrta halálra Baumann Péter főhadnagyot. Az egyik sértett rendőr ezután „szarházinak” hívta Sz. Szilárdot, amire a vádlott a sértetteknek címezve azt mondta:

Fogtok még szopni!

Ez a tudísítás szerint ingerültté tette a bírónőt is, aki arra utasította Sz. Szilárdot, hogy az ő szemébe nézzen, ne a sértettekre, a vádlottat bekísérő büntetés-végrehajtási dolgozókat pedig arra kérte, álljanak úgy, hogy ne tudjanak a sértettek és a vádlott összenézni.

Sz. Szilárd azután került az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), hogy 2023 januárjában megölt egy ellene intézkedő rendőrt, amiről a 24.hu akkor elsőkét számolt be. Ennek előzménye, hogy a 35 éves Sz. Szilárd üldözéses téveszméi miatt nem létező hangokat hallott a felette lévő lakásból, és azt hitte, veszélyben van az élete. A férfi dörömbölni kezdett a lakás ajtaján, és miután nem engedték be, egy betonbontó kalapáccsal elkezdte beütni az ajtót. Ekkor hívták ki a rendőrséget.

Az elkövető kezdetben még együttműködő volt a helyszínre érkező három rendőrrel, később azonban azt érezte, hogy veszélyben van az élete, ezért rátámadt az ellene intézkedő rendőrökre. A dulakodásban két rendőrt megsebesített, Baumann Péter főhadnagyot pedig egy szívtájéki szúrással megölte.

Megússza a börtönt az újbudai rendőrgyilkos, az esetről eddig nem látott felvételeket tettek közzé (Frissítés)

Rendőrök megöléséről éneklő antifa zenekar frontemberével lépett fel a Carson Coma

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)