A hitgyüli beülhet a köztársasági elnöki pozícióba?

Hack Péter lelkészt (Hit Gyülekezete), az ELTE jogi karának tanszékvezető professzorát, az SZDSZ egykori politikusát javasolja köztársasági elnöknek az LMP. Ha figyelembe vesszük, hogy a hitgyüli a Fideszen belül is mekkora befolyással rendelkezik, akkor az is lehet, hogy a cionista kereszténység zászlaját vivő szekta belobbizza magát az egyik legkomolyabb állami pozícióba.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásodat az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az ezt bejelentő FB-posztjában Ungár Péter kissé hátborzongató, sebfetisiszta magyarázatot ad Hack jelölésére:

„A tragikusan hibás kegyelmi ügy fölszakította a magyar közbeszéd gennyes, tokosodó sebeit, közben pedig mindkét oldal a sebek sózásával kíván politikai hasznot szerezni. Ennek véget kell vetni.„Ungár szerint Hackot „szakmai előélete, életműve alkalmassá tesz a pozíció betöltésére”, mivel a jogtudós „nem mélyíteni akarja a mindent megfertőző szekértábor logikát, hanem felszámolni.”

Hack már a harmadik, ellenzéki oldalról bedobott név. A Mi Hazánk Csath Magdolna közgazdász professzort, egyetemi tanárt jelölte, aki 2002-ben a MIÉP elnökjelöltje volt és akit Novák Katalin 2023-ban kitüntetett. A Párbeszéd pedig Kaltenbach Jenő jogtudóst, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok 76 éves korábbi országgyűlési biztosát.

Frissítés: Novák Katalin után Varga Judit is lemondott

(444 nyomán Szent Korona Rádió)