Lépj a Szent Korona őreinek nyomába – Újra Szent Korona Emléktúra

A HVIM újra megszervezi az egyik legrégebb óta létező rendezvényét, a Szent Korona Emléktúrát, mellyel a Szent Korona őrzőinek kívánnak emléket állítani. A 2005 óta minden évben megrendezett túrát még a koronavírus sem törhette meg, hiszen három vármegyés akkor is megemlékezett arról, hogy 1945-ben a Kőszegi-hegységben őrizték hazánk legfontosabb jelképét. A rendezvény a járvány óta zárt körben került megrendezésre, most azonban újra mindenkit várnak, aki a meseszép tájon akarja leróni tiszteletét.

Kérjük, támogasd adód 1%-ával a HVIM-et, ezzel is hozzájárulva a túrák magas színvonalú megszervezéséhez!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashatsz.
Felajánlásod az Azonosságtudat Alapítványnak küldd el!
Adószám: 18218082-1-07

Az ismételten nyilvános túra 2024.03.23-án kerül megrendezésre, a szervezők ígérete szerint 8:30-tól gyülekeznek a kőszegi Szent Korona Bunkernél. Kérnek mindenkit, hogy időben érkezzenek meg, hogy tudják magukat tartani a pontos kilenc órás kezdéshez.

A HVIM által szervezett túra Kőszegről, a Szent Korona bunkertől indul, ahol beszédet mond Kónya Dorka, Egy Vármegyés Lány. Az útvonal érinti többek között a Kálváriát, az osztrák gúnyhatárra néző Trianon-keresztet, a II. világháború végén épített Szálasi-bunkert és az Írottkőt, mely Dunántúl legmagasabb pontja, így messzire belátni az Ausztriához csatolt, őrvidéki területeket. Végül pedig a Szent Vid-hegyi kápolna érintésével a velemi Koronaőrző bunkernél ér véget az Emléktúra. A rendezvény végeztével a szervezők segíteni fognak mindenkinek visszajutni az autójához. A program várhatóan késő délutánig fog tartani, így a tömegközlekedéssel érkezők is kényelmesen el tudják érni a hazafelé tartó buszokat vagy vonatokat.

Az esemény a Hadak  Útja Túrasorozat része!

A vármegyések kérnek mindenkit, hogy a Facebook eseménynél hívják meg az ismerőseiket, valamint aki teheti, ossza meg, hogy minél több emberhez eljusson a túra híre, részvétel esetén pedig az eseménynél jelezzék is szándékukat.

Ne feledkezzetek meg a a túrasorozat többi túrájáról sem:

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Nagy érdeklődés mellett vette kezdetét a Hadak Útja túrasorozat – Válaszolnak a szervezők a felmerült kérdésekre

Járd végig a Hadak Útját 2024-ben is a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal

Szálasi-bunker – Egy hely, amit ki akarnak törölni a történelemből

(Szent Korona Rádió)