Fideszes képviselő tiltaná be a Kitörés emléktúrát

Február 11-hez közeledve évek óta ezekben a napokban Budapest ostromának áldozataira emlékezünk közösen az I. és a II. kerülettel. Mint ismeretes, ilyenkor különböző szervezetek is megemlékeznek a magyar és a német csapatok második világháborús kitörési kísérletéről – írja Facebook-oldalán Fonti Krisztina fideszes önkormányzati képviselő.

Támogassa adója 1%-ával az antifa elleni küzdelmet, a HVIM támogatásával!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

– Sajnos a Kitörés túrának nevezett rendezvényhez minden évben náci szimpatizánsok is csapódnak, akik ilyenkor tiltott önkényuralmi jelképekkel masíroznak végig a budai kerületeken – mindez pedig félelmet és felháborodást kelt az itt élőkben. Bennem is – írja. Állításai köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Egyrészt,

ha ezek az általa “náci szimpatizánsoknak” nevezett hazafias szervezetek a ’90-es években nem kezdték volna el a Kitörés emléktúrákat, a megemlékezéseket, akkor a társadalom szélesebb rétegei semmit nem tudnának erről az évfordulóról, de Fonti Krisztina sem. Tehát ők “csapódtak oda”, és nem fordítva.

De hazugság az is, hogy “tiltott önkényuralmi jelképkel masíroztak volna” valaha is, egyetlen rendezvényen vagy emléktúrán sem fordult elő ilyesmi közterületen. Az erdőben az ellenőrző pontokon a történelmi hűség kedvéért valóban előfordultak ilyen jelképek, de megjegyezzük, nem csak nemzetiszocialista, hanem bolsevik jelképek is, például sarló-kalapács. Mert mindez a történelmi hangulat megidézését szolgálja, ugyanis ez egy emléktúra.

– Háborús, veszélyes időket élünk, Európa-szerte egyre több a szélsőséges megmozdulás, a polgárokat félelemben tartó akció. Ezért ma levélben fordultam Budapest rendőrkapitányához, akit arra kértem, ne engedélyezze a tiltott önkényuralmi jelképekkel történő vonulást, biztosítsa a hegyvidéki, budai polgárok nyugalmát! Budapest maradjon békés és biztonságos – tegyünk meg mindent ennek érdekében! Lépjünk fel a tiltott önkényuralmi jelképek használata ellen! – összegzi az SZDSZ-es időket idéző gondolatait.

Bár azt mi is reméljük, hogy a rendőrség határozottan fellép majd a szélsőbaloldali, antifa elemek által megjelenített tiltott önkényuralmi jelképekkel, merthogy évről évre ők azok, akik vörös csillaggal és sarló-kalapáccsal vonulnak az utcára. De a Fidesz “nemzeti” rendszerében ez belefér.

(Magyar Jelen)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

A politika töröltette volna a Kitörés Túrát az “Ötpróba” rendszeréből, de Novák Előd “meghekkelte”