Több mint 100 titkos megfigyelést engedélyezett a bíróság tavaly

Százharminchárom alkalommal engedélyezett tavaly a Fővárosi Törvényszék nemzetbiztonsági feladatok ellátása során titkos információgyűjtést, derült ki a hvg.hu közérdekű adatigénylésére a törvényszék által küldött statisztikából. Szinte biztos, hogy ezek között a megfigyelt személyek között vannak a nemzeti oldal vezetői és aktívabb tagjai is.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A lap cikke szerint ez nem jelenti azt, hogy a leplezett eszközöket alkalmazó állami szervek tavaly összesen 133 embert figyeltek meg titokban az érintettek tudta nélkül, mivel egy-egy kiadott engedély több célszemélyt is takarhat. 2022-ben például a 149 alkalommal kiadott engedély összesen 251 célszemélyre vonatkozott. Arra, hogy tavaly hány embert figyeltek meg, nem kaptak választ.

A bírói engedélyes leplezett eszközök közé tartozik például, amikor egy információs rendszert figyelnek meg vagy titkos kutatást végeznek, telefonokat hallgatnak le, vagy titokban felbontják a célszemélynek érkező postai küldeményeket, esetleg egy adott helyre telepítenek titokban megfigyelő eszközöket.

Ahogy korábban már megírtuk, a magyar állam 2022 első felében 625, a második félévben pedig 620 darab kérvényt nyújtott be a Facebook anyacégének, a Metának a profilokkal kapcsolatban, vagyis összesen 1224 darabot, de a szám a 2023 januártól júniusig tartó időszakra már megugrott: ebben az időben 1033 darab adatkérést küldtek a Metának 1413 felhasználói fiókkal kapcsolatban. A Meta 13 esetben kapott sürgős, vészhelyzeti kérvényt Magyarországtól.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Rekordszámú személyes adatot kért ki a magyar kormány tavaly a Facebooktól

Újra az AH-hoz kerülnek a “szélsőségesek” a TEK-től – jönnek ismét a beszervezési kísérletek?!

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)