Nagy mennyiségű, ukrán eredetű, génmódosított vetőmagot foglalt le a NÉBIH

Nem elég, hogy a Tiszát tönkreteszik az ukránok, génmódosított kukorica vetőmaggal is kereskednek. Ha csak rajtuk múlna nem sok jó várna a Magyarországi természetre.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Mintegy 40 tonna GMO-val szennyezett kukorica vetőmagot foglaltak le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei a Nébih januári vizsgálata alatt.

Nagy István agrárminiszter azt írta a közösségi oldalán, hogy a folyamatos ellenőrzéseknek és a szigorú élelmiszer-biztonsági szabályoknak köszönhetően foglalták le a vetőmagot, és a magyar gazdák érdekeit „ezután is meg fogják védeni”.

A kormány célja pedig, hogy csak kiváló minőségű és biztonságos élelmiszer kerüljön a magyar emberekhez.

A forgalmazó céggel szemben a Nébih megindította az eljárást, és a jogszabályoknak megfelelően intézkedik a megsemmisítésről is – ismertette.

Nagy István kiemelte: a magyar élelmiszerek a szigorú szabályozásnak és a rendszeres ellenőrzéseknek köszönhetően a világon a legbiztonságosabbak közé tartoznak.

Kifejtette, hogy határozottan kiállnak amellett, hogy a harmadik országból importált mezőgazdasági termékeknek is ugyanazoknak az előírásoknak kelljen megfelelniük, mint az unióban előállított élelmiszereknek.

A tárcavezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Magyarország egészen addig fenntartja az Ukrajnából érkező mezőgazdasági termékek nemzeti importtilalmát, amíg nem születik azzal egyenértékű nemzetközi megoldás.

A korlátozás a vetőmagot nem érinti, és a tranzitszállítmányok továbbra is engedélyezettek, azonban azokat az illetékes hatóságok az eddigi gyakorlatnak megfelelően zárral látják el a határon, nyomon követik őket, és az ország egész területén ellenőrzik az érintett termékek útját – közölte az agrárminiszter.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Támadják a forintot, fenyegetik Magyarországot Brüsszelből Ukrajna miatt

Ukrán szemétáradat veszélyezteti a legmagyarabb folyónkat

(Index nyomán Szent Korona Rádió)