Támadják a forintot, fenyegetik Magyarországot Brüsszelből Ukrajna miatt

A forint további gyengülésével fenyeget az a vasárnap esti hír, mely szerint az Európai Bizottság komoly gazdasági és piaci támadásra készülhet Magyarország ellen, amennyiben a csütörtöki uniós csúcson Orbán Viktor nem szavazza meg az Ukrajnának szánt támogatást – írja a portfolio.hu. Mint megírtuk, fenyegetik az Orbán-kormányt, aki kemény nindzsaként vélhetően futásnak ered.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A költségvetés módosításáról és az Ukrajnának szánt 50 milliárd euróról döntenek az Európai Unió állam- és kormányfői a február 1-jei csúcstalálkozón. Vasárnap a Financial Times arról írt, hogy egy újabb Orbán-vétó esetén végleg megvonhatják az összes uniós támogatást Magyarországtól.

A hír hatására már reggel gyengüléssel kezdett a magyar deviza: háromnegyed tíz körül a 389 feletti euróárfolyam már 0,4 százalékkal haladta meg a péntek estit. Eközben lengyel zloty és a cseh korona 0,1 százalékos erősödésben van – olvasható a portálon.

Várhatóan nap közben majd a sajtóhírrel kapcsolatos nyilatkozatok uralják majd a hangulatot. Délelőtt Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója hétfő reggel azt mondta, hogy van kompromisszumos javaslat. Azonban Bóka János az európai uniós ügyekért felelős miniszter inkább azt hangsúlyozta, hogy nem engednek a zsarolásnak. Bóka János kijelentései azt sejtetik, hogy egyelőre távol vannak az álláspontok Magyarország és az EU többi országa között.

Hétfőn háromnegyed 11 körül 389,4 euró környékén tartózkodott a forintárfolyam.

(24.hu nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ezt jelenti a nindzsáskodás? Megfenyegetnek, ezért megszavazod Ukrajna támogatását?