A Daesh tagjai támadtak egy templomra Isztambulban, egy ember meghalt, mára elfogták őket(videóval frissítve)

Decemberben az Iszlám Állam 189 tagját tartóztatták le Törökországban, miután azok szent helyek ellen akartak támadásokat végrehajtani. Emellett, mint arról is beszámoltunk, a Moszad több tagját is lekapcsolták. Vajon a mostani támadásnak ezen két terror”állam” terrorszervezetéhez van köze? 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

 

Frissítés:

Ali Yerlikaya Török belügyminiszter: A támadás két elkövetőjét elfogták. “Úgy véljük, hogy ezek a gyanúsítottak – az egyik Tádzsikisztánból, a másikuk pedig Oroszországból – a DAESH tagjai” – mondta a belügyminiszter. Az “Iszlám Államot” csak a nyugati országokban hívják “iszlámnak”, ugyanis keleten “Daeshnek” hívják, hogy ezzel is elkülönítsék magukat ettől a kérdéseket felvető csoportosulástól. A Daeshnek nincs jelentése, de nagyon hasonlít a  “összezúzó” arab szóra (daes).

Videó a támadásról:

Két ismeretlen fegyveres férfi tüzet nyitott az emberekre a vasárnapi mise alatt egy templomban Isztambul Sariyer kerületében, mely során egy embert meggyilkoltak – erősítették meg a hatóságok.

A Buyukdere negyedben lévő Santa Maria templomban tartott vasárnapi mise alatt két fegyveres támadó helyi idő szerint 11 óra 40 perc körül tüzet nyitott a résztvevőkre, és egy embert megölt – erősítette meg Ali Yerlikaya belügyminiszter vasárnap.

“Nagyszabású nyomozás” folyik a gyanúsítottak elfogására – közölte Yerlikaya az X-en, hozzátéve: “Határozottan elítéljük ezt a szörnyű támadást”.

A támadást követően Recep Tayyip Erdogan török elnök telefonbeszélgetést folytatott Omer Kalaylival, Sariyer körzet kormányzójával, Anton Bulaival a Santa Maria templom papjával és Witold Lesniakkal, Lengyelország isztambuli főkonzuljával.

A török elnök részvétét és jókívánságait is tolmácsolta a templom közösségének a tragikus incidens után.

Biztosította a Sarıyer körzet kormányzóját, a templom papját és a lengyel főkonzult, hogy minden szükséges lépést megtesznek a támadásért felelős elkövetők gyors elfogása érdekében.

A nyomozás megkezdődött

A támadás okai egyelőre ismeretlenek.

A támadást követően a rendőrség az egész környéket lezárta, hogy megpróbálja elfogni a támadókat. A polgárok a biztonsági óvintézkedések miatt nem közelíthetik meg a helyszínt.

“Azok, akik veszélyeztetik polgáraink békéjét és biztonságát, soha nem fogják elérni céljaikat” – mondta Omer Celik, a Igazság és Fejlődés (AK) párt szóvivője rövid nyilatkozatában az X-en.

Yılmaz Tunc török igazságügyi miniszter a támadást követően nyilatkozatot tett, amelyben bejelentette, hogy az isztambuli ügyészség vizsgálatot indított, és egy főügyészhelyettest, valamint két ügyészt bíztak meg az eset kivizsgálásával.

Tunc elmondta: “A támadás mögött álló gyanúsítottak azonosítására és elfogására irányuló erőfeszítések folyamatban vannak. A nyomozás átfogóan és precízen folyik”.

A támadókról felvételek is közzé lettek téve:

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Új és igazságos világrendet szorgalmaz Irán és Törökország

(TRT nyomán Szent Korona Rádió)