Toroczkai László a tradíciók és kultúrák védelméről, Kárpátaljáról és a jövőnkről értekezett évértékelőjén

Megtartotta a Mi Hazánk Mozgalom a szokásos évértékelőjét. Toroczkai László nagyívű beszédének Kárpátaljára vonatkozó visszhangja tölti be jelenleg a médiateret, de elhangzottak más egyéb, a tradicionális igazságot képviselők számára ennél fontosabb megállapítások is Toroczkaitól.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Tény és való, hogy Kárpátaljára való igénytartás volt a legerősebb üzenete Toroczkai Lászlónak: Ukrajna megszűnésének esetén, a magyar parlamentben egyedül, igényt tartanának Kárpátaljára. Rögtön nemzetközi (orosz és ukrán) címlapokra lőtte ezt az erős üzenetet, a magyarországi média is ezt emelte ki.

Toroczkai László a tőle megszokott éleslátással elemezte a balliberális pártok “disznófejű nagyurak” által megszabott, hazaáruló küldetést. Kapott természetesen a Fidesz girbe-gurba útja is bőven a Mi Hazánk pártelnökétől: Magyarország külpolitikája vesztes és elszigeteli hazánkat, mert hiteltelen az a diplomácia, ami senkivel se őszinte. A keleti, szövetségeseknek kikiáltott országok nem fogják tűrni a kétszínűséget, Izrael melletti feltétlen kiállást.

A belpolitikai vonatkozásban a pártelnök hiányolta a magyar gazdák támogatását. Hibaként nevezte meg a termőföldekre telepített akkumulátorgyárakat, az “iparosító” gazdaságpolitikát a diverzifikáltabb gazdaságpolitika helyett. A népességfogyást is, és a – már – környező országokból való cigányok betelepülését is felemlegette, mint a magyarság égető problémáját.

A Türk Tanácshoz való csatlakozás, Törökországgal való szövetségkötés szerinte jó irány, azonban hiteltelen és kioltja a többi elköteleződés – szólt az értékelés, aminek súlya összességében geopolitikai és külügyi volt, ami érthető, hiszen EP-választások közelednek. Toroczkai László úgy fogalmazott, hogy nem tervezhető belpolitika erős és határozott külpolitika nélkül, ugyanis globalizálódott a világ, ellenségeink is globálisan gondolkoznak és nemzetköziek. A fő feladat szerinte megtalálni azokat a szövetségeseket, akik a globális, nemzetellenes erők ellen partnerek lehetnek. Példának említette Katart, az Öböl-menti országokat és a BRICS-et is, illetve azokat az európai szövetségeseket, akik képviselői nagy számban jelen voltak és fel is szólaltak az érvértékelő elején.

Toroczkai számon kérte a kormányt, hogy csak üzletelgetésre illetve “politikai hullák” tárolására használja a külügyet. Nem egyszer találkozik bukott politikusokkal, régi “ismerősökkel”, illetve fiatal hölgyekkel (akiknek nem rokoni értelemben vannak kapcsolataik) a külképviseleti, külügyi intézményekben – fakadt ki a magyar diplomácia tűrhetetlen állapotaira.

A tradicionális igazságok és világnézet iránt érzékenyek számára azonban kiemelnénk néhány gondolatot. Toroczkai László unortodox módon a színpadról, baráti hangnemben kérdezte meg a holland Fórum a Demokráciáért (FvD) párt meghívott elnökét, hogy szerinte az új elnök, Geert Wilders „Izrael vagy Hollandia miniszterelnöke” akar-e lenni? Mi értelme van az iszlámot provokálni, miért kell Koránt égetni? – folytatta Toroczkai László, amit éleslátóan úgy folytatott, hogy “stop migráció, nulla bevándorlás”, illetve a “saját tradíciónkkal” kell foglalkozni, azt kell megerősíteni. “Ha én odamegyek, én betartom az ő szokásaikat, viszont ha ők jönnek ide, akkor nekik is kötelességük betartani a mi szokásainkat” – vázolta fel a megoldást Toroczkai. Egymás kultúrájának tiszteletben tartása kulcsfontosságú. Ez utóbbi gondolatnak egyik szimbolikus gyakorlatba ültetése az volt az évértékelő eseményen, hogy minden külföldi felszólaló saját anyanyelvén mondta el a beszédét, illetve, hogy Csajkovszkij egyik műve orosz nyelven hangozhatott el, mintegy fricskául a nemzetközi színtéren tapasztalható oroszellenességgel szemben.

Toroczkai kifejtette, hogy az Északi Civilizáció megerősítése a legfontosabb, ami szerinte felülírja a nyugati-keleti meghatározottságot is, hiszen Oroszország is keletre terjeszkedett. Szerinte nincs szükség egy nemzetek feletti, gyarmatosító Európai Unióra, de egy európai szövetségre viszont igen. El kell vetni minden világkormányt!

A tradicionális gondolatok megjelenésével, egy világos külpolitikai program felvázolásával, a népek és kultúrák tiszteletben tartásának igényét vázoló beszéddel Toroczkai László egy egyedi és pozitív hangot ütött meg. Európa közepén egyedülálló módon egy nem Izraelbarát, nem iszlamofób, nem vallásellenes, ám kiegyensúlyozott diplomáciára törekvő, valódi hagyományokra építkező hazafias politikai erővé vált a Mi Hazánk. A megjelenő nemzetközi kapcsolatrendszert felmutatva pedig nemcsak egy politikai pártról beszélhetünk, hanem egy tradicionális világrendet megteremteni akaró politikai erőtérről, mely egyértelműen túlmutat Magyarország határain és egyértelmű alternatívája a köpönyegforgató Fidesznek, illetve a hazaáruló balliberális pártok “Európai Egyesült Államokénak.” Toroczkai László beszédében bizonyította, hogy van koncepciójuk és következetes, világos elképzelésük.

(Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is