Három halott, 22 sérült amerikai katona Jordániában (frissítés: Szíriában)

Kamikaze drón csapódott amerikai megszálló katonák közé. Talán tényleg ideje volna az egész Közel-Keletről kivonulnia az USA-nak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az amerikai hadsereg három katonája meghalt és sokan megsebesültek egy Jordániában lévő amerikai előőrs elleni éjszakai dróntámadásban – közölte Joe Biden amerikai elnök, ami a közel-keleti feszültségek jelentős fokozódását jelenti.

“Tegnap este három amerikai katonatiszt meghalt – és sokan megsebesültek – egy pilóta nélküli dróntámadás során, amely a szíriai határ közelében, Északkelet-Jordániában állomásozó erőinket érte” – mondta Biden a Fehér Ház által vasárnap kiadott közleményben.

“Bár még mindig gyűjtjük a támadással kapcsolatos tényeket, tudjuk, hogy a támadást Szíriában és Irakban működő, Irán által támogatott radikális militáns csoportok hajtották végre.”

A múlt héten közölte az USA, hogy fontolják Irakból és Szíriából is, hogy kivonulnak. Itt az ideje az egész közel-keletet elhagyniuk…

Jordánia közölte, hogy az amerikai bázis valójában már szír területen volt. A halottak száma állítólag emelkedett az első közlés óta.

(Orosz Hírek)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is