Honvédelmi miniszter: az állam részese volt a holokausztnak, de ma új zsidó reneszánsz van, és mi büszkék vagyunk rá!

Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban pénteken.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: “az emléknapon egy olyan európai tragédia áldozatai előtt tisztelgünk, melynek sajnos Magyarország is részese volt”. A sajátjainkra emlékezünk.

“Emlékezni kell! A hősök és áldozatok nyugodjanak békében, emlékük áldott legyen!” – fogalmazott a miniszter.

Felidézte, hogy “zsidó honfitársaink már 1848-ban beálltak a magyar szabadság zászlaja alá, ahogy az I. világháborúból is kivették részüket, és jogfosztás volt, mikor elvették tőlük a honvédelem jogát, és megalázó munkaszolgálatra kényszerítették őket”.

Emlékezni kell többek között azokra is, akik “állami politikává tették a zsidók meggyilkolását”, akik “a Duna partján parancsra vagy lelkesedésből öltek”.

És emlékezni kell arra is, hogy az állam nem mert ellenállni, részese lett a holokausztnak.

Nem szabad feledni a közönyt és félelmet, ami akadályozta a helyes cselekvést. Ahogy nem szabad feledni a hősöket sem, akik életük árán is mentették az üldözötteket, mint például Raoul Wallenberget, Salkaházi Sárát, Sztehlo Gábort vagy Koszorús ezredest – mondta a miniszter.

Beszélni kell a gyerekeknek a holokausztról, milyen veszélyesek az ordas eszmék, milyen értékes a béke és biztonság, közös hazánk, Magyarország, s milyen értékes benne a zsidó közösség.

Jákov Hadasz-Handelszman, Izrael budapesti nagykövete

Szalay-Bobrovniczky Kristóf rámutatott: újra nehéz időket élünk. A nemzetközi biztonság intézményre recseg-ropog. A szomszédban háború van, a zsidó államot támadás érte. A szabad világban újfajta antiszemitizmus ütötte fel a fejét. Nyomás alatt tartják a zsidó közösségeket, Molotov-koktélt dobnak a zsinagógákra.

Hozzátette: Magyarországot teljesen alaptalanul vádolták meg antiszemitizmussal, pedig ez az ország a zsidók számára is biztonságos hely. Új zsidó reneszánsz van Magyarországon, és a magyar állam büszke arra, hogy hozzájárulhat ehhez.

“A békéhez erő kell, Magyarországnak elég erősnek kell lennie, hogy megvédje polgárait!” – szögezte le a honvédelmi miniszter.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Holokauszt megemlékezés és zsidó temető takarítás – Így működik a cionista lobbi az általános iskolában

(Kuruc.Info nyomán Szent Korona Rádió)