Brit olajszállítót és amerikai hadihajót lőttek a húszik

Nagy büszkeséggel számolt be a nyugati világ, amikor Jement kezdték el bombázni a húszik hajók elleni támadásai miatt. Arról már nem nagyon nyilatkoznak, hogy a támadások szinte eredménytelenek voltak, de a jemeniek egészen felbátorodtak tőlük. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Míg a Pentagon szerint nincs köze a Vörös-tengeren zajlódó folyamatnak Gázához, addig: a húszik szerint addig támadják az izraeli hajókat, amíg nem jut be a segély Gázába. Majd azt is kijelentették, hogy például a brit kereskedelmi hajók is célpontjaik közé tartoznak a bombázások miatt.

A Jemen elleni támadások megkezdése óta azonban nem “csak” ellenséges kereskedelmi hajókat foglalnak el elsősorban, hanem elindították a brit és amerikai haditengerészet elleni csapásokat igen nagy sikerrel.

Tegnap este például a jemeniek eltaláltak egy brit olajszállító hajót, mely lángokba borult. A húszik megerősítették, hogy célba vették a Marlin Luanda nevű brit olajhajót az Ádeni-öbölben, és azt is, hogy az akciót a brit légicsapások miatt hajtották végre.

Nemrégiben az Al Jazeera beszámolt már egy esetről is, amikor amerikai hadihajót támadtak a húszik:

Most a CBS írt egy újabb hadihajó elleni akcióról. A húszik pénteken rakétát lőttek ki egy, az Ádeni-öbölben járőröző amerikai hadihajóra, amely kénytelen volt lelőni a lövedéket, és egy brit hajóra is csapást mértek, mivel folytatódnak a tengeri forgalom elleni támadásaik.

A USS Carney romboló elleni támadás újabb eszkalációt jelentett az amerikai haditengerészet számára, hiszen évtizedek óta ez a legnagyobb tengeri összecsapás, amelyet a Közel-Keleten látott az amerikai hadsereg.

A rakétát helyi idő szerint péntek délután fél kettő körül lőtték ki a húszik által ellenőrzött Jemenből a USS Carney felé – jelentette az amerikai központi parancsnokság. A rakétát a Carney lelőtte, és nem okozott kárt vagy sérülést.

A poén pedig az egészben az, hogy az amerikaiak ezután még nagy panaszkodásba is kezdtek… “Most végre nevén nevezik a dolgokat, és kimondják, hogy igen, megpróbálják megtámadni az erőinket, megpróbálnak megölni minket” – mondta az egyik szóvivőjük.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

“Halál Amerikára! Halál Izraelre! Átok a zsidókra!” – Kik is azok a jemeni húszik

(Szent Korona Rádió)