A Covid-oltás mellékhatásai miatt perlik az AstraZenecát

Két évvel ezelőtt mindenki konteósnak nevezett, ha felhívtad arra a figyelmet, hogy nem biztos, hogy annyira biztonságosak a kísérleti Covid-oltások. Most éppen pert indítanak az egyik gyártó ellen Nagy-Britanniában. 

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Elkezdődhet a világtörténelem egyik legnagyobb egészségügyi pere Nagy-Britanniában, miután egészségkárosodás okozására hivatkozva 35-en bíróság elé citálták az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyártót. A felperesek összességében több tízmillió font kártérítést követelnek, s a fogyasztóvédelmi törvényre alapozva állítják, hogy az oltóanyag mégsem annyira biztonságos, mint amilyennek azt hirdették.

A felperesek az AsraZeneca cég Oxford University-vel készített Covid-oltásának egy nagyon ritka, viszonylag frissen azonosított mellékhatása miatt követelnek kártérítést. Az oltást ugyanis vérrögképződést válthat ki egyes embereknél, immun trombocitopéniával és trombózissal (VITT) járhat, amibe állítólag 81-en belehaltak, több százan pedig belerokkantak.

A mellékhatás minden ötödik esetben halált okozott.

Az AstraZeneca Covid-oltása már okozott bizonyítottan egészségkárosodást

A szóban forgó vakcinát a brit kormány sürgősségi eljárásban 2021 decemberében engedélyezte úgy, hogy jót áll az esetleges kártalanításokért. A vakcina-kártérítési rendszer értelmében a bizonyított mellékhatásban elhunytak családja, és azok, akiknek legalább 60 százalékos mértékű egészségkárosodást szenvedtek, 120 ezer font (50 millió forint) egyszeri, adómentes kártalanításban részesülhetnek. A rendszer alapján eddig mintegy 150-en kaptak kompenzációt, náluk pár esetet leszámítva az AstraZeneca oltása okozta az egészségkárosodást.

A felperesek ügyvédei azonban keveslik az összeget és 80 millió fontos kárigényt nyújtottak be a bírósághoz, ami kiugróan magas az oltásokkal kapcsolaoa korábbi ügyekhez képest. A Telegraph értesülése szerint még negyven beteg csatlakozhat a felperesekhez.

Az AstraZeneca nem ismeri el a követeléseket, sem azt, hogy az oltása „hibás” lenne, sőt, emlékeztetett, hogy a vakcinája a becslések szerint hatmillió életet mentett meg csak a bevezetése utáni évben.

Az oltást azonban több országban, így az Egyesült Királyságban és Németországban sem használják már, épp a felmerült mellékhatások miatt.

A brit gyártó Covid-oltását Európában, közte Magyarországon is használták, ám a bizalom iránta néhány hónapon belül megrendült. Fél évvel a bevezetése után már a brit hatóság sem javasolta a 40 év alattiaknak, az Európai Gyógyszerügynökség pedig ugyanekkor kiadott egy útmutatást, amiben nem javasolta a készítményt azoknak, akiknél fennáll a vérrögképződés esélye.

Az amerikaiak pedig alig egy éve visszavonták a gyógyszeróriás egyik ilyen vakcinájának engedélyét arra hivatkozva, hogy nem elég hatékony. A Nemzeti Népegészségügyi Központ tájékoztatása szerint hazánkban továbbra is engedélyezett az AstraZeneca Covid-oltása.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Szokásos kommunista tempó – Bebizonyosodott, hogy hetekig titkolta Kína a koronavírus létezését

Facebook-akták: a Biden-kormány cenzúrázta a Facebookot a Covid-19 vakcinákról szóló “valós információk” miatt.

(Világgazdaság nyomán Szent Korona Rádió)