Facebook-akták: a Biden-kormány cenzúrázta a Facebookot a Covid-19 vakcinákról szóló “valós információk” miatt.

A Facebook-akták pénteken közzétett részében Jim Jordan, a képviselőház igazságügyi bizottságának elnöke nyilvánosságra hozta azokat a frissen beidézett dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy a Meta “meghajolt a Biden-féle Fehér Ház nyomása előtt”, és törölte azokat a posztokat, amik a covid vakcina veszélyeire hívták fel a figyelmet.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

A Twitteren Jordan a következőket írta:

“2021 nyarán a Fehér Ház országos nyomást gyakorolt az amerikaiakra, hogy beoltassák magukat Covid-19 ellen. Ennek a nyomásnak része volt egy nyilvános és TITKOS kampány, hogy a Facebookot rávegyék a vakcinákkal kapcsolatos tartalmak agresszívebb ellenőrzésére. Beleértve a VALÓDI információkat is”.

Jordan megmutatta a Facebook globális ügyekért felelős vezetőjének e-mailjét. Miután megkérdezték tőle, hogy miért cenzúrázzák a laborszivárgás-elméletet, azt válaszolta:

“Mert a kormányzat nyomása alatt állunk. Négy olyan állítást távolítottunk el, amelyeket több tényellenőrző hamisnak minősített, annak ellenére, hogy nem volt kárfelmérésünk. Nem kellett volna ezt tennünk. Májusban abbahagytuk az emberek által gyártott állítások eltávolítását, és a másik hármat (a covid új/szabadalmaztatott) az eltávolításból a csökkentésre és tájékoztatásra helyezzük át.”

Miután Biden elnök 2021 júliusában nyilvánosan panaszkodott, hogy az amerikaiak a Facebookon látott tartalmak miatt haboznak a Covid-19 vakcinát beszerezni, az alkalmazottak arra panaszkodtak, hogy a kormányzat mintha kényelemből hibáztatná a szervezetet, “amikor a vakcinakampány nem megy jól”. Az egyikük azt mondta, hogy az adminisztráció “teljesen tisztázatlanul definiálja a ‘félretájékoztatás’ fogalmát”.

“Ez egy politikai csatatérnek tűnik, amely nem teljesen megalapozott, és ez frusztráló”

– reagált egy másik alkalmazott.

Az akták szerint az adminisztráció “humoros vagy szatirikus tartalmat akart, amely azt sugallja, hogy a vakcina nem biztonságos”, valamint “valós információkat a mellékhatásokról”.

2021 augusztusában a Facebook engedett az adminisztráció követeléseinek, és megváltoztatta a félretájékoztatásra vonatkozó irányelveit. Jordan dokumentumában ez állt:

“A vezetőség felkérte a Misinfo Policy-t és a Product Policy néhány csapatát, hogy ötleteljenek néhány további irányelven, amit meg tudunk húzni, hogy agresszívebbek legyünk a Covid és a vakcinás félretájékoztatás ellen”.

“Ez abból fakad, hogy az amerikai kormányzat folyamatosan kritizálja a megközelítésünket”

– tette hozzá.

A Facebook-akták első adagja csütörtökön került nyilvánosságra, és egy, a Facebook vezérigazgatójának, Mark Zuckerbergnek és COO Sheryl Sandbergnek küldött e-mailt mutatott, amelyben arról tájékoztatták őket, hogy a vállalat “folyamatos nyomással szembesül a külső érdekeltek, köztük a Fehér Ház és a sajtó részéről, hogy távolítsanak el több COVID-19 vakcinától elrettentő tartalmat”.

Ebből kiderült, hogy az adminisztráció dühös volt a szervezetre, amiért az nem távolított el egyetlen olyan mémet sem, amely a vakcináról lebeszélt. Megjegyezve, hogy Andy Slavitt, Biden vezető tanácsadója lesöpörte a Facebook aggodalmát, miszerint “az ilyen tartalmak eltávolítása jelentős beavatkozást jelentene az Egyesült Államokban a szabad véleménynyilvánítás hagyományos határaiba”.

Nem találtak semmi bizonyítékot arra, hogy Oroszország beavatkozott volna az USA-beli választásokba, mégis cenzúrát alkalmaztak ellenük (Twitter akták IV.)

Cenzúráztatta az amerikai kormány az oltásellenes bejegyzéseket a Twitteren (Twitter akták III.)

(Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)