Törökország megszavazta Svédország NATO-tagságát – a svédek viszont nem jönnek Magyarországra

Hiába hívta meg Magyarországra Orbán Viktor a svéd miniszterelnököt, az sértő módon visszautasította a meghívást. Az arrogáns nyugati viselkedés után vajon Magyarország mikor és hogyan szavazza meg utolsóként a svédek csatlakozását?! Soltenberg, NATO főtitkár már üzent is, hogy Magyarországnak is haladnia kellene. (Frissítés: Gyorsan ki is derült, hogy egy telefonbeszélgetés elég volt a szavazatunk elnyeréséhez.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár üdvözölte a török parlament kedd esti döntését, amellyel megszavazta Svédország NATO-csatlakozását, és felszólította Magyarországot, hogy cselekedjen ugyanígy. “Szintén számítok Magyaroroszágra, hogy minél hamarabb elvégzi a nemzeti ratifikációt” – közölte kedden este a NATO főtitkára.

“A NATO-szövetségesek a vilniusi csúcstalálkozójukon egyetértettek abban, hogy meghívják Svédországot szövetségünkbe, Svédország pedig teljesítette kötelezettségvállalásait. Svédország tagsága erősebbé teszi a NATO-t, és biztonságosabbá mindannyiunkat” – tette hozzá.

A török parlament plenáris ülése kedden este jelentős többséggel megszavazta Svédország NATO-csatlakozását. A ratifikációs okmányt még Recep Tayyip Erdogan elnöknek is alá kell írnia, illetve a török hivatalos lapban is közzé kell tenni ahhoz, hogy hatályba léphessen.

Visszautasított meghívás

Jelenleg nem látok arra okot, hogy tárgyaljunk – reagálta Tobias Billström svéd külügyminiszter Orbán Viktor meghívására, írja a Politico nyomán a 24.

Billström hozzátette, természetesen remélik, hogy Magyarország mielőbb ratifikálja Svédország NATO-tagságát.

Orbán magyarországi látogatásra hívta meg Ulf Kristerssont, Svédország miniszterelnökét. A miniszterelnök sajtófőnöke közölte: a kormányfői tárgyalások témája a meghívólevél szerint Svédország NATO-csatlakozása, valamint a magyar-svéd kétoldalú kapcsolatok erősítése a kölcsönös bizalom elmélyítésével.

(Kuruc nyomán Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat

Kövesd Telegram csatornánkat. Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Svédország engedélyezte a Biblia és a Tóra nyilvános elégetését

Erdogan bizalma mélyen megrendült az EU-ban, és Svédország NATO-csatlakozását sem támogatja még Ankara nem fog

Svédország is a készpénzhasználat pártján