Videó: A Hezbollah rakétatámadást intézett egy észak-izraeli támaszpont ellen

A Hezbollah kedden bejelentette, hogy másodszorra intézett rakétatámadást az észak-izraeli Meron támaszpont ellen. Az akciót az Irán által támogatott szervezet az izraeli hadsereg Libanonban és Szíriában élő civilek elleni legutóbbi akcióira szánta válaszul – derült ki a bejelentésből.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07


Mindeközben egy, a Hezbollahhoz közeli forrás a sajtóval azt közölte, hogy az izraeli hadsereg vasárnap több dél-libanoni település ellen intézett támadást, és az akcióban a milícia egyik harcosa meghalt.

A Hezbollah már január 6-án is rakétatámadást hajtott végre Meron ellen válaszul arra, hogy Izrael megölte Száleh al-Arúrit, a Hamász politikai bizottságának elnökhelyettesét Bejrútban.

Izrael a Gázai övezet ellen október elején indított háborúja óta rendszeresek az összecsapások az izraeli-libanoni határ menti térségben is.

Az AFP francia hírügynökség összesítése szerint hétfőig Libanonban 200-an haltak meg izraeli támadásokban, közülük 147 a Hezbollah fegyverese volt. Izraeli hatóságok szerint a Libanonból érkező támadásokban kilenc katona és hat civil halt meg.

(MTI, kuruc.info Szent Korona Rádió)

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel
és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

USA: Izrael nem győzhet, ha a Hezbollahhal is háborúba kezd

A Hamász politikai szárnyának második emberének, Szalah al-Arúri halálának margójára