Utolsó szög az Egyesült Királyság koporsójában – Vilmos herceg teljesen szembefordulna a hagyományokkal

A brit királyi családnak már régóta nincs hatalma az ország vezetésében, a szerepük csak jelképes és életük inkább a sztárokéhoz hasonlít, mintsem  tradicionális birodalmak vezetőihez. II. Erzsébet királynő volt az utolsó európai uralkodó, aki még egy régi világ képviselőjeként emlékeztetett a régi monarchiák fejeire, de fia, III.Károly is igyekszik megtartani a királyi hagyományokat és vallásos életet él. Robert Hardman, nemrég megjelenő, Charles III: New King. New Court. The Inside Story című bulvár könyvéből, azonban kiderül, hogy Vilmos herceg teljesen modernista, szekularizációpárti és szakítani szeretne a királyi hagyományokkal. Valószínűleg ez lesz a legutolsó bevert szög a brit monarchia koporsójában.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Hardman könyve szerint, míg a jelenlegi király szereti szakértői testületekkel körbevenni magát, a trónörökös nem keresi az efféle társaságot. Vilmos jelenleg a Wales hercege címet is viseli, azonban szakítva a hagyománnyal ő nem tanulta a walesi nyelvet és nem kerítettek sort az ünnepélyes beiktatására sem Walesben. Apa és fia abban szintén különböznek, hogy míg előbbi a könyvek rabja, utóbbi főleg a szuperhősös filmekért lelkesedik.

Vilmos herceg nem osztja édesapja spirituális nézeteit, illetve a néhai királynőtől eltérően nem annyira elkötelezett az anglikán egyház iránt. Az egyik palotabeli forrás szerint ugyan III. Károly szívesen beszél a hitről, fia inkább nem teszi. A trónörökös nem jár minden vasárnap templomba, csak karácsonykor és húsvétkor. Bár egy informátor elmondása alapján tiszteli az egyház intézményét, nem érzi magát komfortosan abban a közegben. A kötet szerint ebből következtethető, hogy Vilmos herceg koronázása más lesz, mint III. Károlyé vagy II. Erzsébet királynőé. Ugyan a legutóbbi koronázást három óráról másfél-két órára rövidítették, egy bennfentes állítása szerint a herceg maximum 1 óra 10 perces szertartással lenne megelégedve. Emellett más változásokra is számítani lehet, mivel egy sokkal diszkrétebb, kevésbé vallásközpontú ceremóniát szeretne. Tekintve, hogy a brit uralkodó az anglikán egyház feje, a szertartásnak több vallási elemet kéne tartalmaznia, ám ő eltekintene a koronázási ékszerek, dísztárgyak egy részétől.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Az angol királyi család tagjainak kötelező britnek nézniük a rusnya négereket is

(Index nyomán Szent Korona Rádió)