Francia “filozófus”: aki gyereket vállal, nem lehet boldog

Manapság nagy népszerűségnek örvendenek a wish-ről rendelt, kólásüveg vállú, modern “filozófusok”, akiket csak az tesz filozófussá, hogy tud két összetett mondatot mondani egymás után és általában a legnagyobb kreténségeket állítják, mert a legkisebb mértékben sem állnak két lábbal a Földön. A leghíresebb ilyen szélhámos, a homokos zsidó Harari, de azért mások is tudnak súlyos dolgokat alkotni.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Geoffroy de Lagasnerie francia filozófus, A kívülre törekvés című, tavaly megjelent könyvében azt állítja, hogy a gyerekvállalás társadalmi nyomás eredménye, és ennek elkerülhetetlen következménye, hogy aki enged a nyomásnak, és gyereket vállal, boldogtalan lesz. A tézis radikálisan szemben áll a hagyományos nézettel, amely szerint a gyerek iránti vágy egyetemes emberi igény, és a teljes élethez magától értetődő módon hozzátartozik a gyerekvállalás. De Lagasnerie szerint ez a hagyományos felfogás csupán egy ideológia, amely arra szolgál, hogy elidegenedett és kizsákmányoló viszonyainkat valahogy élhetővé tegyünk: a valódi boldogságot nem a családi, hanem a baráti viszonyok alkotják. Ha ő azt érti boldogság alatt, hogy nem kell semmiért felelősséget vállalni és élheti ugyan azt a komolytalan életet, mint 18 évesen, akkor lehet, hogy valóban változni fog az életformája, de a boldogság nem az önfeledt hedonizálásról szól.

A könyv témája annak az életformának a leírása, amelyet Didier Eribon francia filozófus és szociológus, a szerző, Geoffroy de Lagasnerie és Édouard Louis francia író alakítottak ki. Mindhárman Párizsban élő buzeráns férfiak, akik úgy döntöttek, hogy olyan baráti életformában szeretnének élni, amely a közös jelenléten alapul és a közös időtöltés köré szerveződik: ha egyikük konferenciára utazik, a többiek igyekeznek elkísérni, és élményeiket folyamatosan megosztják egymással személyesen, akár leírás vagy fotó formájában. Minden nap egymásnak köszönnek először, és egymástól köszönnek el utoljára. Ez nem poliamor kapcsolat, azaz több ember egyidejű és kölcsönös szerelmi viszonya (ez is az LMBTQP-hez kapcsolódó deviáció, nem szabad keverni a tradicionális társadalmakban megjelenő többnejűséggel), bár Eribon de Lagasnerie élettársa, Louis-nak a baráti kapcsolaton kívüli partnere van. De Lagasnerie kifejezetten amellett érvel, hogy a barátság és a szexualitás egymástól függetlenek: valaki szexelhet a barátjával, szexelhet ismeretlennel is, és lehet barát szex nélkül is. Magyarán a kötet egy családellenes manifesztum, amely azt állítja, hogy a családi viszonyok szükségszerűen a boldogtalanság forrásai, a boldogság kulcsát pedig a baráti kapcsolatok jelentik, mindamellett, hogy a szexualitást ösztöni szintekre zülleszti.

Ebből jól látható, hogy miért érdemes kerülni az efféle modern hamis prófétákat, akiket főleg a feminista női magazinok futtatnak. Ezeknek a trash műveknek olvasása helyett inkább a tradicionális szerzők munkásságát ajánljuk, ezerszer jobb időbefektetés.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Harari, a hamis próféta, akit a világ vezetői ajnároznak

Harari hamispróféta szerint újratervezik az emberiséget gépekkel

(Qubit nyomán Szent Korona Rádió)