Tovább folytatódnak a német gazdatüntetések

Hétfőn gazdálkodók és szállítmányozók ezrei gyűltek össze nehézgépekkel a berlini Brandenburgi kapu környékére szervezett tüntetésre. Becslések szerint jóval több mint 5000 jármű, traktor és teherautó érkezett a fővárosba – írta meg a Magyar Jelen.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az országos tiltakozások azt követően robbantak ki, hogy a szövetségi kormány megszorító politikájával megkísérelte elvenni a gazdák 70 éve meglévő mezőgazdasági gázolaj-kedvezményét. Ám látva a tömegtüntetéseket, még a mezőgazdasági gépjárművekre kivetett adókat is visszavonták, több megszorítást azonban érvényben hagytak.

A Német Gazdák Szövetségének elnöke, Joachim Rukwied, a Brandenburgi kapu előtt mondott beszédében az adóemelések eltörlését követelte, hogy a gazdák továbbra is “biztosíthassák az élelmiszerellátást”. Amíg ez nem történik meg, addig a traktorokat nem távolítják el az utakról – ígérte meg.

Fontos része vagyunk Németországnak, jobb, ha ezt nem felejti el

– mondta Rukwied a már az emelvényen álló Christian Lindner pénzügyminiszternek.

A pénzügyminiszter felszólalását a gazdák viharos tiltakozása kísérte bekiabálásokkal, tehénkolompok kongatásával. Miközben Linder arról beszélt, “megérti a tiltakozást, mely jogos és békés”, addig a szélsőbaltól jobbközépig terjedő pártok (Olaf Scholz-al fémjelezve) együtt vonultak az utcára a gazdák ellen, a “tüntetés az újfasizmus ellen” jelszava alatt.

Nem adják fel

Mivel a gazdák egyértelműen meggyőződtek arról, a kormány inkább ellenük, semmint velük van, a Green Week mezőgazdasági vásáron a mezőgazdasági és környezetvédelmi szervezetek szövetsége január 20-ra ismét tüntetésre szólított fel, megüzenve a kormánynak: elegük van!

A költségeket fedező termelői árakat és a tisztességes földárakat követeltek.

A Bajor Gazdák Szövetsége korábban azzal fenyegetőzött, hogy megakadályozza a németországi élelmiszerellátást.

Eddig tartózkodtunk az infrastruktúra, például az élelmiszerellátás blokkolásától

– magyarázta Günther Felßner, az egyesület elnöke az Augsburger Allgemeinének. Holger Hennies, az alsó-szászországi LandVolk elnöke pedig közölte:

Kitartunk. A tél még hosszú. Csak figyelmeztetni tudom a politikusokat, hogy másként kormányozzanak, mint ahogyan jelenleg teszik.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Elegük lett a németeknek – országszerte tüntetések kezdődtek

Zuhan a német ipar, mert a gazdasági minisztert jobban érdeklik a farkasok, mint a gazdaság

(Magyar Jelen nyomán Szent Korona Rádió)