„Kérlek, jöjj vissza Gázába és segíts nekünk!” – Egy palesztin katolikus pap imája

Manuel Musallam palesztin római katolikus pap imádságot fogalmazott meg, ami egyben üzenetként is szolgál nemcsak Gázának, hanem az egész világnak.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

„Uram, halljuk az összecsapások áldozatainak kiáltását, különösen ma a Gázából feltörő hangokat. Bocsásd meg süketségünket, nyisd meg fülünket és szívünket felebarátaink gyötrelmének és szorongásának. Mi pedig csatlakozunk gázai testvéreink imáihoz. De te, Isten, akiben bízunk, ne vond meg tőlünk kegyelmedet. Ne maradj oly távol (Zsolt 10,1).

Uram Jézus, amikor átvonultál Gázán, Heródes fenyegetése elől menekülve, megvédtünk téged. Etettünk Téged. Felmelegítettük legyengült testedet. Kérlek, jöjj vissza Gázába és segíts nekünk. Add meg nekünk megígért békédet. Ne felejtsd el népedet: 200 katolikust, 3500 ortodoxot, 30 baptistát, 10 anglikánt és másfél millió muszlimot.

Könyörülj rajtunk, Istenem. Adj nekünk igazságosságon, növekedésen és jótékonyságon alapuló békét. Értesd meg velünk ezeket a szavakat: „Legyetek örvendezők a reménységben, béketűrők a nyomorúságban, állhatatosak az imádságban” (Róm 12,12).

Erősíts meg minket nyomorúságunkban, „hogy mi is megvigasztalhassuk azokat, akik bármiféle szorongattatásban vannak, azzal a vigasztalással, amellyel Isten minket is megvigasztal” (2Kor 1,4).

Uram, még ha szomjazunk is a békére és éhezünk az igazságosságra, „ki szakíthat el minket Krisztus szeretetétől? Nyomorúság vagy szorongatás? Üldözés, éhség, mezítelenség, veszedelem, vagy kard?” (Róm 8,35).

Tieid vagyunk. Ments meg minket! Béke Ura, árassz ránk Békét. Béke Ura, adj békét földünknek. Könyörülj, Uram, egész népeden! De ne hagyj minket, Uram, örökké ellenségeskedésben!

Ámen.”

Musallam atya üzenete Gázának és a világnak…

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Újabb jogsértés: Netanjahu hermetikusan zárná körbe Gázát

Példák az iszlám-keresztény együttélésre (videók)

(The Postil Magazine nyomán Szent Korona Rádió)