Irak is megelégelte az amerikai megszállók jelenlétét – Követelik a távozásukat az országból

Az iraki parlamentnek is elege lett a jenkikből, és felszólították a kormányt, hogy tartsák be a Suleimani megölésekor hozott törvényt, és zavarják el a megszálló, mindenbe belekontárkodó USA katonáit az ország területéről.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!-
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Az iraki parlament tiszteletben tartja azt a 2020-ban ratifikált törvényt, amely arra utasította a kormányt, hogy utasítsa ki az Egyesült Államok vezette külföldi erőkből álló koalíciót, amely az arab országban az úgynevezett “terrorizmusellenes küldetés” keretében tevékenykedett.

Az iraki parlament vasárnapi közleménye szerint a parlament alelnöke, Mohsen al-Mandalawi a parlament előző napi ülésén azt mondta, hogy a négy éve elfogadott, a koalíciós erők kiutasításáról szóló törvény „alapvető jogszabály és visszafordíthatatlan”, és nem fog változni, mert az iraki nép és kormány támogatja.

Mandalawi felszólította az iraki kormányt, hogy alkalmazza a gyakorlatban a jogszabályokat, és bővítse ki az iraki biztonsági erők képességeit ahelyett, hogy külföldi erőkre támaszkodna a terrorista csoportok elleni küzdelemben.

A megjegyzések azután hangzottak el, hogy Mohammed Sia al-Szudáni miniszterelnök a hét elején kijelentette, hogy Irak az amerikai erők gyors távozását kéri az országból, a jelenlétük miatti növekvő elégedetlenség közepette.

Szudáni közölte, hogy kormánya hamarosan megkezdi a tárgyalási folyamatot a koalíciós erők Irakból való távozásáról.

Ez annak köszönhető, hogy a palesztinai konfliktus október eleji kezdete óta megszaporodtak az amerikai erők elleni támadások Irakban.

A támadások, amelyek az elmúlt hetekben kiterjedtek az Egyesült Államok által ellenőrzött célpontokra is a szomszédos Szíriában, célja, hogy rákényszerítsék Washingtont, hogy vessen véget “Izrael” brutális agressziójának Gáza ellen.

„Egyezzünk meg egy gyors ütemtervben (a koalíció távozására), hogy ne tartson sokáig, és ne folytatódjanak a támadások”

– mondta Sudani a Reutersnek adott interjújában január 9-én Bagdadban.

Irak elfogadta a külföldi erők kiutasításáról szóló törvényt, miután 2020. január 3-án Bagdadban megölték az ország Népi Mozgósítási Erőinek egyik legfelsőbb parancsnokát Kassem Szulejmáni iráni tábornokkal együtt egy amerikai dróncsapásban.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Irán rakétázta a jenkiket, a terroristákat és a Moszadot is (videók, képek)

A húszik visszavágnak az USA-nak: Rakétát lőttek ki a jenki hadihajóra

(Orientalista – Szent Korona Rádió)