Észak-Korea új rakétát tesztelt, Dél-Korea és Japán is észlelte a kilövést

Csaknem ezer kilométert tett meg, majd az óceánba csapódott Észak-Korea új, hiperszonikus fegyverrel felszerelt, szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú rakétája, amelyet tesztelés céljából lőtt ki az ország. A sikeres kilövést a japán hadsereg és Dél-Korea is észlelte.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

Észak-Korea új, hiperszonikus fegyverrel felszerelt, szilárd hajtóanyagú közepes hatótávolságú rakétát tesztelt, a kilövést sikeresnek minősítették

– közölte az észak-koreai állami hírügynökség.

Elmondták, hogy a vasárnapi kilövés célja a rakéta hajtóműveinek és a hiperszonikus eszköz manőverezőképességének ellenőrzése volt. A rakéta fejlettebb változata volt a közepes hatótávolságú csapásokra szánt korábbi fegyvereknek.

A dél-koreai és a japán hadsereg vasárnap már jelentést tett arról, hogy észlelték a kilövést, és hozzátették, hogy a rakétát egy Phenjan közelében lévő helyszínről indították. A dél-koreai vezérkar közlése szerint

a rakéta mintegy ezer kilométert tett meg, mielőtt az óceánba csapódott a Koreai-félsziget és Japán között.

Észak-Korea két hónapja jelentette be, hogy sikeresen tesztelte az új, szilárd hajtóanyagú, közepes hatótávolságú ballisztikus rakéta hajtóműveit.

Észak-Koreának az ENSZ BT több határozata tiltja ballisztikus technológiát alkalmazó kísérletek végrehajtását. Kim Dzsongun észak-koreai vezető december végén a háborús előkészületek fokozására szólított fel és kijelentette, hogy a Korea-közi kapcsolat két egymással ellenséges nemzet kapcsolata, és nincs értelme a megbékélésnek és az esetleges egyesülésnek Dél-Koreával.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Ijesztő műholdfelvételekkel rukkolt elő Kim Dzsongun

Kína, Japán és Dél-Korea sugárzási kockázatokkal néz szembe az észak-koreai nukleáris kísérletek miatt

(Index nyomán Szent Korona Rádió)