High-tech okosbörtön épül Szabolcsban

A legmodernebb technológiákkal ellátott börtönt építik fel Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében. A cél, hogy a szökési lehetőséget minimálisra szorítsák.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

2023 tavasza óta tudott, hogy egy igen modern börtön fog felépülni Magyarország keleti részében. Rétvári Bence pénteken kiemelte, hogy 2018 óta építenek “okosbörtönöket” világszerte, és már ma is vannak digitális elemek a hazai börtönökben is, sok esetben ilyen eszközökkel zajlik a hozzátartozókkal való kapcsolattartás, a kihallgatás, az ügyintézés.

Csengeren azonban egy olyan börtön épül, ahol ezekkel a technológiákkal a fogvatartottak útját kontrollálni lehet, és az AI segítségével elemezni tudják majd a viselkedésüket és arckifejezéseiket. Ha nem a megszokott módon viselkednek, a rendszer jelzést küld a felügyelőknek, hogy fel kell készülni valamilyen rendkívüli eseményre – magyarázta az államtitkár. Hozzáfűzte, ez még biztonságosabbá teszi a fogva tartást, a szökési lehetőséget a minimálisra szorítja.

Az idén még megnyíló börtönben reméljük, hogy nem társulnak majd luxuskörülmények a high-tech óvintézkedések mellé, hiszen kiemelték azt is, hogy minden zárkában lesz „informatikai eszköz”, így az elítélt zárt online csatornán tudja intézni az ügyeit, valamint naprakész információkhoz juthat adatairól, pénzéről, kérelmeinek elbírálásáról, munkabeosztásáról.

Tájékoztatása szerint a börtönajtók kulcs nélkül, arcfelismerő rendszerrel működnek majd. A fogvatartottak százszázalékos foglalkoztatása érdekében lesz egy kétezer négyzetméteres munkacsarnok is.

A szökésbiztos börtönök mellé, akkor már csak az hiányzik, hogy a valóban veszélyes bűnözőket (pl: cigánybűnözők) a megérdemelt időre, a megfelelő fokú büntetés-végrehajtási intézetbe zárják.

Kövesd Telegram csatornánkat
Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is

Breivik széttrollkodja a liberális börtönrendszert: Nem elég jó neki a saját konditeremmel és játékszobával felszerelt “börtön”

Elkapták a munkahelyére tartó nőt megerőszakolni próbáló bűnöző cigányt

(Index nyomán Szent Korona Rádió nyomán Szent Korona Rádió)