Újabb zugtáltos csalók: 21 kuruzslót ítéltek felfüggesztett fogházbüntetésre Nógrád vármegyében

Különbséget kell tennünk a elborult elméjű, elmeháborodott és a haszonleső, más emberek hiszékenységére apelláló, az emberek pénzét kicsaló kuruzslók között. Jelen esetben utóbbi valósult meg, amikor alkohol- és drogelvonó program keretében zsebeltek be több millió forintot a svindlerek.

Kérjük, támogassa adója 1%-ával a HVIM-et!
A szervezet valós, kézzelfogható eredményeiről itt olvashat.
Felajánlását az Azonosságtudat Alapítványnak küldje el!
Adószám: 18218082-1-07

A Pásztói Járásbíróság kuruzslás vétsége miatt 21 emberre szabott ki felfüggesztett fogházbüntetést. A Fővárosi Főügyészség azt írta, a vádlottak (11 férfi és 10 nő) egy Nógrád megyei székhelyű közhasznú cégként nyilvántartásba vett szervezetben pénzért egy író és filozófus kutatásain alapuló, gyógyszermentes alkohol- és drogelvonó programot biztosítottak.

A méregtelenítő programnak is nevezett kúra része volt egy mélyinterjú, szaunaterápia és kiegészítő, érintéses kezelési módok. Emellett a résztvevők – a dózisuk miatt vényköteles – vitaminokat is kaptak.

Természetesen ősidők óta léteznek a természetes módszerekkel emberéleteket mentő gyógyítók, persze nem az alkoholizmusból, de akik manapság a nyugati világban azt állítják, hogy ilyen módon képesek segíteni valakin, azok általában vagy elmebetegek, vagy pénzhajhász csalók. Rengeteg ilyen kártékony kuruzslót és elmebeteget sorakoztat fel például a Zugtáltos nevű facebook oldal is, ahol szörnyülködhetünk, vagy éppen nevethetünk ezeken a figurákon, akik sajnos a tradicionális tudományokat is megcsúfolják.

Boratból érintéssel
Boratból érintéssel űzik ki az ördögöt

A fenti méregtelenítő program résztvevői 2013-ban több mint 4 millió forintot, 2014-ben közel 5 milliót, majd 2016-ban már több mint 6 millió forintot fizettek a kezelésért.

A vádirat szerint a program tartalma valójában egészségügyi szolgáltatásnak minősült, gyógykezelésnek és addiktológiai rehabilitációs tevékenységnek felelt meg, erre pedig a szervezetnek nem volt engedélye. A különböző, „specialistának” és „esetfelügyelőnek” nevezett munkakörben eljáró vádlottak valójában orvosi tevékenységet és azt kisegítő munkát végeztek, megfelelő képesítés és engedély nélkül.

A bíróság a büntetést tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben, a vádirati indítvánnyal egyezően szabta ki. A határozat még nem jogerős.

Miért támadjuk a turbómagyarok őrültségeit? I. rész

Bohócbotrány Kubínyi UFO-zó előadásán – A világ bohócai a magyarok? Trónra is emeltek egyet…

(444 – Szent Korona Rádió)