Megdől a cionista propaganda a Hamász “terrorakcióiról” – Reagálás a “szakértő” gondolataira

Válasz Horváth József biztonság politikai szakértőnek a HírTV 2024. 01.09-ei, “Háború Ukrajnában és Izraelben” című elemzőműsorban elhangzott szavaira… Valóban megtörténtek és úgy történtek a Hamász “terrorakciói”?  Sajnos ez a műsor is egy propaganda szócső lett. Folytatjuk az elemzések elemzését. 

Kövesd Telegram csatornánkat
Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek,
amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Horváth József egy kiváló, nagy tudású biztonságpolitikai elemző, nem hinném, hogy az izraeli propaganda felmondása lenne a feladata. Terroristák? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. II. Rákóczi, Kossuth, de akár az ’56-os pesti srácok is terroristák lennének a mai meghatározások szerint. Miért terroristák a hamászosok és miért mossák őket össze a palesztin nép egészével? Mert nem akarnak egy lágerben élni életük végéig? Mert nem akarnak a saját földjükön másodrendű állampolgárok lenni, ahol egy izraeli őrkutyának több joga van mint egy palesztin lakosnak? Mert nem akarják, hogy napi szinten vegzálják őket a nap minden percében? Mert 1948-ban beengedték jóhiszeműen az üldözött európai zsidóságot, akik fokozatosan kiszorították a földjükről őket? Mert nem szeretnék, hogy a földjeiket és házaikat illegális zsidó telepesek foglalják el?

Térjünk ki az október 7-i támadásra és az azt követő mészárlások témájára. Valóban a Hamász követte el a mészárlásokat? Megtörténtek az izraeli propagandában felhozott események? Valóban úgy történtek? Az azóta eltelt időben, nyugati, és nemzetközi szakértők kielemezték a támadásokról készült videókat és képeket, valamint felkerültek az internetre az izraeli hadsereg (IDF), tisztjeinek, katonáinak és az esemény túlélőinek a beszámolói, melyek szöges ellentétben állnak a hivatalos izraeli propagandával.

Vegyük sorra! Hetven lefejezett csecsemő és gyerek története mára hivatalosan is bedőlt. A megerőszakolt izraeli nőkkel kapcsolatos vizsgálatról az X-en fellehető videón nyilatkozó rendőrtiszt az állította, hogy nem találtak erre utaló vallomásokat, de tovább vizsgálják az ügyet (itt és itt). De gondoljunk csak bele az ellentmondásba, amit a kiszabadult és nyilatkozni merő túszok interjúi adtak, melyekben nagyon barátságos és emberséges bánásmódról nyilatkoztak és hogy a nőket különösen figyelmesen kezelték, nem is érintve őket az iszlám vallás tiszteletben tartása miatt.

Izraeli katonatiszt, kamerába mondta el, hogy az ő tankjaik lőtték szét a kibucot (vagy itt), melyeket a képeken, videókon szereplő pusztítás nyomai is alátámasztani látszanak, mivel a Hamász könnyű-fegyverekkel ellátott gerillái nem voltak képesek ilyen pusztítást okozni.

A goa partin végzett mérhetetlen pusztítás elemzése során kiderült, hogy a gépjárművek többségét, felülről érkező lövedék becsapódások roncsolták és pusztították el. A Hamásznak nem voltak légitámadásra alkalmas eszközeik. Főleg nem 30 mm-es gépágyúi. Az IDF-nek viszont igen. Az AH-64 Apache helikopterek, pontosan ilyen kaliberű gépágyúkkal vannak felszerelve. (Itt, itt, de itt is, saját összeállítás itt)

Több túlélő elmondása szerint, a kiérkező izraeli biztonsági erők, válogatás nélkül lőtték a helyszínen tartózkodó és az onnan menekülő, pánikba esett embereket. Megszólaló szülők, kérték gyerekeik, hozzátartozóik holttestének a boncolását, hogy kiderüljön, ki is végzett szeretteikkel. Vajon miért tették ezt?

Miért lett volna érdeke az értékes túsznak alkalmas emberek lemészárlása a Hamásznak? Miért lett volna a nemzetközi közösség valamint a palesztin lakosság szimpátiáját megnyerni akaró a palesztin problémát újra felszínre hozó Hamásznak érdeke, mindezt lerombolni, egy értelmetlen mészárlással és pusztítással?

Miért ne lenne értelme Izrael részéről mindezt megtenni, hogy tönkretegye a palesztinok tervét? Sikeres műveletekről beszél, miközben a nemzetközi szakértők 3-5000 fő közé teszik az IDF halottainak számát, 11000 főre a sebesültekét, 2000 főre a maradandó csonkolásos sérüléseket szenvedők számát és 12000 főre a mentális problémákkal pszichológushoz forduló katonák számát. Ezen adatok egy része a Haaretz oldaláról, egy része az X-n nyilatkozó IDF-esektől származik (könnyen kikereshető, nyilván Horváth Józsefhez is eljutottak ezen információk, csak figyelmen kívül hagyja ezt is.)

Miért gondolja Horváth József, hogyha kb. 30000 gerilla ilyen veszteségeket tud okozni az élőerőben, úgy, hogy még az izraeliek is 5-6000 főre becsülik az elesett hamászosok számát, akkor az sikeres? Miért gondolja sikeresnek, hogy több mint 1000 páncélozott haditechnikai eszközt lőttek ki a palesztinok vagy pusztítottak el könnyű fegyverekkel és IED-vel? Miért lenne sikertörténet az, hogy minden megölt ártatlan palesztin civil, 10-100 új ellenállót termel ki?

Hogy Izrael nemzetközileg elszigetelődött, gazdasága az összeomlás szélére került. A nemzetközi vendégmunkások hazamenekültek, a palesztin vendégmunkásokat nem engedik be (a saját földjükre), az izraeli férfiakat elvitték a hadseregbe, már ha az IDF-et hadseregnek lehet nevezni. Az eilati kikötő 20%-on üzemel, százakat bocsájtottak el, növelvén a munkanélküliséget, Izrael gazdasági vesztesége az első hónapban elérte a 30%-ot, Azóta csak nőtt.

A jemeni húszik lezárták e Vörös-tengert nemcsak Izraelnek, hanem Európának is gazdasági károkat okozva, A nyugatiak presztízs veszteségéről nem is beszélve. Irak, sikeresen lőtt ki rakétát Haifa nemzetközi kikötőjére. A libanoni Hezbollah, napi szinten támadja sikeresen az IDF objektumait, harcjárműveit és pusztítja élőerejét. Valamint ki kellett több illegálisan elfoglalt kibucot is üríteni. Az izraeli válaszcsapás természetesen a libanoni hátországot érte, ahol fehérfoszfor bombát is bevetettek.

Siker, több mint 23000 civil, válogatás nélküli legyilkolása, melynek egyharmada csecsemő és kisgyerek? Több mint 50000 civil sebesült? Az ivóvíz és a nemzetközi humanitárius szállítmányok elzárása a civil lakosságtól?

Siker, hogy Malajzia és Líbia kitiltotta a felségvizeiről az Izraelbe tartó hajókat, légteréből az oda tartó repülőgépeket? Hogy a hágai székhelyű Nemzetközi Bíróságon keresetet nyújtott be Dél-Afrika (melyhez időközben Brazília is csatlakozott), Izrael ellen?

Mert, ha ezek sikerek, akkor mi Horváth József szerint a kudarc? Ha tudja az igazat, miért vállal egy, a szakmai tekintélyét romboló interjút? Ugyanez a kérdés a többi szakértőhöz is. Lassan az egész szakma hitelteleníti magát. Kinek és miért jó ez?

(Olvasónk – Szent Korona Rádió)

Mi lett veled magyar geopolitikai elemzés? Elemezzük a sztárelemzőket!

Megdőlt a propaganda: az IDF lőtt a fesztiválozókra október 7-én!

A lefejezett izraeli csecsemők mítosza – Így hitettek el egy teljesen valótlan történetet számtalan emberrel