Gaudi: Ukrajna EU csatlakozásra alkalmatlan, a kárpátaljai magyarok népirtás áldozatai

A Kecskeméti Televízió “Töretlenül magyarok” c. műsorának 2024. január 5-i adásában dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője nyilatkozott Ukrajna EU csatlakozását kizáró körülményekről és a végveszélyben levő kárpátaljai magyarságról. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az interjú 22:47-ig tart, utána Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója elemzi a kárpátaljai magyarok helyzetét.

Az interjúban részletesen bemutatta és elemezte azokat az okokat és körülményeket, amelyek miatt teljesen irreális és felelőtlen törekvés Ukrajna EU csatlakoztatása.

Felidézte az NJSZ kárpátaljai magyarság jogfosztottságáról tavaly januárban közzétett magyar és angol nyelvű emberi jogi jelentésében foglalt súlyos, népirtást alátámasztó megállapításokat és többek között területi autonómiát szorgalmazó ajánlásokat, amelyek sajnos máig időszerűek. Rámutatott, hogy a jogfosztó jogszabályok módosítása csak akkor ér valamit, ha a magyarellenes nyelvi és fizikai genocídium gyakorlata is megszűnik.

Az NJSZ jelentés angol változatát, illetve a “Magyarok prés alatt Kárpátalján” című, Pesti Srácokkal és a Nemzeti Filmkészítők Egyesületével közösen készített dokumentumfilm angol változatát számos nemzetközi szervezet részére megküldtük, többek között az ENSZ szakosított szervei, az Európa Tanács, az Európai Unió és az EBESZ számos vezetője, szervezete és képviselője is megkapta.

Füssy Angélát, a Pesti Srácok újságíróját kitiltották Ukrajnából!

Félelmetes mozgósítás Kárpátalján: termálfürdőben csaptak le a gyanútlan fürdőzőkre a sorozók + videó

(NJSz nyomán Szent Korona Rádió)