Nocsak: konzervatív értékrendű oktatáspolitikát szeretnének a Fidesznél?!

“A természettudományos ismeretek elengedhetetlen és alapos átadása mellett az iskolának el kell köteleznie magát az olyan értékvállaláson alapuló ismeretek mellett, mint amilyen a klasszikus műveltség és a nemzeti kultúra” – posztolta Orbán Balázs a Facebook-oldalán. Szép gondolatok, de a Fidesztől ritkán látjuk, hogy ezeket a szép gondolatokat érdemi tettek követik. Továbbá jogosan merül fel a kérdés, hogy ez miért csak most jön elő, több, mint 13 év Fidesz kormányzás után? Ráadásul amit ma konzervatívnak neveznek, az a legtöbbször a lehető legtávolabb áll a hagyományos világ értékrendjétől, hiszen a mai konzervatívok nagyja a 19.századi liberalizmust akarja megőrizni, ami többek között az egyik fő tönkretevője a tradicionális világrendnek.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

“A Kommentár folyóirat legújabb számában amellett érvelek, hogy az oktatás konzervatív műfaj, melynek az a feladata, hogy a generációkon keresztül felhalmozott, érvényes tudást átadja a következő nemzedéknek, akik így többre vihetik szüleiknél” – írja Orbán Balázs a Facebook-oldalán.

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint “e megfontolás mögött egyszerre találjuk meg a szülők érdekeit és a nemzeti érdeket. A szülők joggal számíthattak arra, hogy egy szűkebb terület szakértőjévé válva gyermekeik sikeresebbek lesznek. Egy nemzet sikere pedig nagyban függ attól, hány tehetséges tudós embert tud kinevelni” .

Orbán Balázs konstatálja, hogy mára “ez a konzervatív megközelítés teljesen háttérbe szorult, s helyét progresszív alapelvek vették át. Emiatt egyre inkább úgy tűnik, hogy az iskola nem képes érvényes tudást átadni a következő nemzedéknek” – írja a politikus.

Szerinte a fizikai világ folyamatainak feltárásában természetesen a természettudomány a legilletékesebb. A probléma ott kezdődik, amikor a természettudomány eredményei alapján erkölcsi rendszereket kezdünk kiépíteni.

Mi konzervatívok amellett érvelünk, hogy a feltételes érvényű természettudományos ismeretek akkor vannak leginkább hasznunkra, ha azokat értékvállalások mentén tudjuk rendszerezni – jelenti ki Orbán Balázs.

Amennyiben meg akarjuk állítani és vissza akarjuk fordítani a nyugati világ oktatási rendszereinek hanyatlását, vissza kell térnünk azok konzervatív gyökereihez. Ez azt jelenti, hogy a természettudományos ismeretek elengedhetetlen és alapos átadása mellett az iskolának el kell köteleznie magát az olyan értékvállaláson alapuló ismeretek mellett, mint amilyen a klasszikus műveltség és a nemzeti kultúra” – szögezi le Orbán Viktor politikai igazgatója.

Az MCC médiaiskolájának vezetője elvitte a diákjait a Nemzeti Múzeum cenzúrázott sajtófotó-kiállítására

Agyrém: mesterséges intelligenciával pótolná a tanárokat az MCC igazgatója

(ATV nyomán Szent Korona Rádió)