Eszkaláció: Dróncsapásban megölték a Hamász második vezetőjét Bejrútban (+interjú a megölt parancsnokkal)

Kedden egy izraeli dróntámadásban meghalt a Hamász politikai szárnyának második embere, Szalah al-Arouri. A hírt a palesztin szervezet is megerősítette. A támadást a libanoni fővárosban, Bejrút egyik déli külvárosában, Dahijében hajtották végre. A Hamász reagált az esetre, további túszokat csak akkor engedik el, ha Izrael beszünteti a harcokat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Többlépcsős támadás? Robbantani is akartak a tömegben?

A Middle East Spectator információi szerint nem sokkal Saleh Al-Arouri meggyilkolása után a libanoni hadsereg letartóztatott egy személyt Bejrútban, a gyilkosság helyszínének közelében. Egy exkluzív helyszíni forrás szerint szerint a férfinél robbanóanyag volt, és azt tervezte, hogy felrobbantja magát az összegyűlt tömegben.

További két áldozatról számoltak be (Frissítés) 

A Bejrút elleni izraeli dróntámadás további áldozataiként azonosított két Hamász-vezető: Azzam Al-Aqra (felső kép) és Samir Fandi (alsó kép).

Izrael nem értesítette előre az USA-t a támadásról, csak akkor közölte a Biden-adminisztrációval, amikor a művelet már folyamatban volt.

Korábban írtuk: 

Al-Arouri magasrangú tisztviselő volt a Hamász politikai szárnyában, és ő volt az egyik alapítója a Kasszam Brigádoknak is, ami október 7-én végrehajtotta Izraellel szemben a támadássorozatot. Az Egyesült Államok tavaly 5 millió dollárt ajánlott fel a róla szóló információkért.

A libanoni állami tévé szerint a támadásban négyen haltak meg. Nadzsíb Míkáti ideiglenes libanoni miniszterelnök új izraeli bűncselekményként ítélte el a robbantást, és azt mondta, ez egy kísérlet arra, hogy Libanont háborúba sodorják.

Izrael ismét egy másik, semleges állam területét bombázta, amivel szembemegy a nemzetközi joggal, de nekik ugye mindent szabad. Nem hiába kapcsolta le Törökország a Moszadot.

Nemrég interjút készítettek a mártír parancsnokkal, hogyan viszonyul a merényletekhez:

Törökország a Moszadnak is hadat üzent: 33 embert tartóztattak le, akik külföldieket akartak megölni, elrabolni

Az izraeli hadsereg elismerte, hogy civileket is eltalált az al-Maghazi légicsapásban

(444 nyomán Szent Korona Rádió)