Újra megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában – több fontos katonai támaszpontot is megsemmisített Oroszország

Oroszország számos típusú fegyvert alkalmazva, köztük ‘Kinzsalokat’, ballisztikus rakétákat és UAV-okat, óriási csapásokat mért Ukrajnára, számos stratégiai pontot és várost érintve.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

2023 december 29-én reggel, a háború kimenetelét nagyban befolyásolható események zajlottak Ukrajnában. Kijevben hatalmas robbanások rázták meg az Artem katonai üzem területét, és szóvivőjük, Jurij Ihnat, elmondta:

“Soha nem láttunk még ennyi célpontot egyszerre a monitorunkon.”

Az ukrán légierő további részleteket közölt az orosz támadásokról, kijelentve, hogy Oroszország számos típusú fegyvert vetett be, beleértve a ‘Kinzsalokat’, ballisztikus rakétákat, Sz-300-asokat, cirkálórakétákat, UAV-kat, H-22 vagy H-32, H-101/X-505-ösöket. Ihnat hangsúlyozta:

“A kalibr típusok kivételével mindent kilőttek ma Ukrajnára.”

Az orosz támadásoknak számos pontja volt, és az ukrán légierő részletesen beszámolt az érintett területekről. Moszkvai idő szerint 9 órakor érték el az ellenséges célpontokat, köztük Lviv/Lemberg, Hmelnickij, Kijev, Harkov, Ogyessza, Mikolajev, Herszon, Dnyepropetrovszk, Kanatop (Sumszkaja) és Zaporozsje. Az összehangolt támadások a NATO zsoldosbázisát, energetikai infrastruktúrát, repülőtereket, gyárakat, kikötőket, és sok más kulcsfontosságú pontot érintettek.

A robbanások nemcsak Kijevben voltak érezhetők; Dnyipropetrovszk külvárosában és Harkovban is jelentettek detonációkat, amelyek áramellátási problémákat okoztak. Lembergben egy “kritikus infrastrukturális létesítményben” tűz keletkezett. A Hmelnickij területén, Ogyesszában és a Szumi területen lévő Konotopban is hallatszottak robbanások.

Az ukrán légierő arról is beszámolt, hogy az égen kilenc Tu-95MSz és kilenc Tu-22 stratégiai repülőgépet észleltek, melyek a rakétatámadás veszélyét hordozzák Ukrajna nagy részére.

Megindult az orosz gőzhenger: egyre több terület kerül a kezükre

Az ukrán merényleteket inkább az impulzusok, mint a logika vezérli – Belső információk ukrán vezetőktől

(Orosz Hírek nyomán Szent Korona Rádió)