A keresztény hite miatt nem lehet nevelőszülő egy oregoni anya

Egy keresztény oregoni anyát  alkalmatlannak találtak az örökbefogadásra és a nevelőszülői rendszerben való részvételre, miután elutasította, hogy aberráltat neveljen az általa gondozott gyerekekből.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Jessica Bates keresztény anyának Oregon állam megtiltotta, hogy egy testvérpárt fogadjon örökbe az emberi szexualitásról vallott keresztény meggyőződése miatt. Bates történetesen úgy véli, hogy a fiúk és a lányok határozottan különböznek egymástól; ez a jelek szerint hatalmas problémát jelent Oregon állam számára.

Miután megtudták, hogy Bates úgy döntött, hogy nem fogja kényszeredetten a preferált nemi névmásokat használni vagy segíteni a gyermekeknek a nemváltásban, Oregon állam tisztviselői úgy döntöttek, hogy alkalmatlan az örökbefogadásra vagy akár a nevelőszülői rendszerben való részvételre.

Bates következésképpen fellebbezést nyújtott be a 9. Kerületi Bírósághoz, miután az alsóbb fokú bíróság ellene döntött.

Az ügyet egy jól ismert, szabadságpárti amerikai konzervatív keresztény jogvédő csoport az Alliance Defending Freedom (ADF) képviseli.

Bates ügyvédei szerint a jelenlegi nevelőszülői irányelvek értelmében “a gondviselőknek bele kell egyezniük abba, hogy a gyermek által preferált névmást használják, elvigyék a gyermeket olyan “érzékenyítő” eseményekre, mint a Pride felvonulások, vagy fel kell íratniuk a gyermeket olyan veszélyes gyógyszeres beavatkozásokra, mint a pubertásblokkolók és hormoninjekciók – függetlenül a gyermek korától, függetlenül attól, hogy a gyermek valóban kívánja-e ezeket, és függetlenül attól, hogy ezek a követelmények mennyire sértik a gondviselő vallási meggyőződését”.

Az ADF azt állítja, hogy a következő három alkotmánysértés történt, amikor az állam megtagadta Bates-től, hogy nevelőszülői munkát vállaljon:

  1.  “Az oregoni politika sérti Batesnek a szólásszabadsághoz, a gyülekezéshez és a társulási szabadsághoz való első alkotmánymódosítási jogát, mivel az elfogadás érdekében arra kötelezi, hogy olyan szavakat mondjon, olyan üzeneteket közvetítsen, amelyek sértik hitbeli meggyőződését, valamint tartalmilag és nézőpontilag szabályozza a beszédét.”
  2. “A szabályzat sérti Bates vallásának szabad gyakorlásához való első alkotmánymódosítás szerinti jogát, mivel a szabályzat nem semleges vagy általánosan alkalmazandó. Kategorikusan kizárja a hitvallású embereket a részvételből, és vallási lakmuszpapírként szolgál”.
  3. “A politika sérti Bates tizennegyedik kiegészítés szerinti, a törvény szerinti egyenlő védelemhez való jogát, mivel vallása miatt rosszabb bánásmódban részesül, mint más, hasonló helyzetben lévő személyek.”

Bates még áprilisban nyújtotta be keresetét az oregoni Humánszolgáltatási Minisztérium ellen vallási diszkrimináció miatt a szövetségi bíróságon, és az első tárgyalásokat augusztusban tartották. A szövetségi kerületi bíróság novemberben döntött ellene. Az ügy továbbra is folyamatban van.

Kezdhetünk hozzászokni: folytatódik a tanárok LMBTQP érzékenyítése uniós támogatásból

Kisgyerekek érzékenyítésére hoztak létre egy Pride klubbot Los Angelesben

(The Post Millennial nyomán Szent Korona Rádió)