Norvégiában illegálissá tették az reparatív terápiákat

Döntött Norvégia parlamentje, 85:15 arányban fogadták el a képviselők az reparatív terápiák betiltását és büntetését szabályozó törvényjavaslatot. A törvényt elképesztő módon bűncselekménnyé nyilvánítja, ha valakin segíteni szeretnének annak érdekében, hogy deviáns szexuális irányultságával fel tudjon hagyni. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

A törvény megszegése három, ha annak ítélik, súlyos esetekben akár hat évig terjedő börtönbüntetéssel is szankcionálható.

Hilde Arntsen, az FRI, a Nemi és Szexuális Sokféleség Norvég Egyesületének vezetője sajtóközleményében úgy véli, hogy a tiltás pozitív fejleményt jelent az LMBTQP jogok szempontjából Norvégiában. Persze számukra minden pozitív amellyel teljesen felboríthatják a normális értékrendet.

„Sok queer ember tapasztalta meg gyermek- és felnőttkorában, hogy fájdalmas és káros kísérleteket tettek identitásunk megváltoztatására. Most egy erős politikai többség révén Norvégia úgy döntött, hogy a queer identitás megváltoztatására irányuló kísérletek elfogadhatatlanok. Queernek lenni nem olyan állapot, amely terápiát igényel. Hagyni kell, hogy azok legyünk, akik vagyunk, és mostantól tilos, hogy bárki megpróbáljon megváltoztatni minket” – írta Arntsen.

Több érzékenyített politikus is (akiket Norvégiában nem nehéz találni) pozitív változásként értékeli a döntést, ahogy a Norvég Egyház egyháztanácsának elnöke, Kristin Gunnleiksrud Raaum is.

A Norvég Egyház Norvégia legnagyobb egyháza (evangélikus), 2021-ben a lakosság 65%-a tartozott hozzá. Az egyház egyébként 2017-ben elismerte a deviáns házasságot is és azóta az azonos nemű párok tarthatnak templomi esküvőt.

Többen aggodalmukat fejezték ki mivel a törvény megsérti a vallás- és szólásszabadságot. Espen Ottosen a Svéd Missziós Egyesülettől úgy véli, hogy a törvényt másra is lehet majd alkalmazni, nem csak az reparatív terápiák büntetésére. Attól tart, hogy a törvény miatt a keresztények félnek majd beszélgetni a kérdésről vagy lelkipásztori segítséget nyújtani azoknak, akik a hagyományos keresztény értékrend szerint szeretnének élni.

Az elfogadott törvény egy legitim jogalapot teremtett az LMBTQP- lobbi számára, hogy elhallgattassák a velük ellentétes hangokat. Ezzel a törvénnyel a Norvég parlament megszavazta az államilag elfogadott keresztényüldözést bújtatott formában.

Tone Lise Gustavsen, a Keresztény Erőforrásközpont ügyvezető igazgatója egyenesen veszélyesnek tartja a törvényt. Attól tart, hogy a szülők nem mernek majd beszélni a gyerekeikkel a nemekről és a szexualitásról.

 „Megfoszthatják őket attól a joguktól, hogy útmutatást nyújtsanak saját gyermekeiknek, akiket összezavar a biológiai valóságuk és a gender diszfóriájuk. Ezeket a jó szándékú szülőket igazságtalanul vádolhatják azzal, hogy reparatív terápiát folytatnak”

 – magyarázta.

Tovább terjed a vegán őrület, Oslóban már nem szolgálnak fel húst az óvodásoknak.

Istentisztelet keretein belül kér bocsánatot az aberráltaktól a norvég evangélikus egyház

(Humenonline nyomán Szent Korona Rádió)