Itt már mindenki megőrült? Engedetlen pap gyalázza Krisztus születését Olaszországban

A Krisztus születését gyalázó pap

A saját magát engedetlen papnak nevező – érthetetlen módon továbbra sem felfüggesztett – Vitaliano Della Sala a keresztény hagyományokat gyalázó betlehemet állíttatott fel. Ámokfutása valószínűleg nem tarthat már sokáig, hiszen több tízezren kérik az egyházmegyéje püspökét, hogy lépéseket foganatosítson vele szemben. 

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Az utóbbi években az LMBTQP igyekszik lecsapni minden európai, keresztény hagyományra. Jézus születése az egyik legfőbb célpontjuk. Capocastello di Mercogliano, a Nápoly melletti festői hegyi falu plébánosa például a blaszfémikus ötlettel állt elő, már ami a jászol előtt térdeplő szereplőket illeti: József és Mária helyett két nőt helyezett oda.

A deviánsok megáldását ellenzőknek pedig azon nyomban igazuk lett, hiszen az LMBTQP- és a baloldali ügyek iránti rokonszenvről ismert pap szerint hozzáállása összhangban van Ferenc pápáéval. Kiemelte: „Meg akartam mutatni ezzel a jelenettel, hogy a családok már nem csak hagyományos családok” – mondta Vitaliano Della Sala atya – “Plébániánkon egyre több gyereket látunk a létező és társadalmunk részét képező új típusú családokból: különélők és elváltak gyermekei, meleg párok, egyedülállók, fiatal anyák.”

Amíg a Hittani Kongregáció az évek folyamán több alkalommal is megerősítette a házasság szentségi, valamint a homoszexualitás bűnös voltát, addig a különféle homályosan fogalmazó és félreértelmezhető dokumentumokat meglovagolva a létrontás szolgái egyre mélyebbre ássák az Egyház becsületét. De nem szabad elfelejteni, az ördög szövetségeseinek a jutalma, maga az ördög.

A Pro-Vita & Famiglia (Életért és családért) csoport

szégyenletesnek és istenkáromlónak nevezte a betlehemet.

A csoport online petíciót indított, amelyben felszólította Avellino püspökét, hogy lépjen közbe. Álláspontjuk szerint a betlehem ellentmond az egyház családról szóló tanításának, és legitimálja az azonos neműek szülői nevelését és béranyaságot. A petíciót eddig már 21 ezren írták alá.

A héten döntött az olasz kormány arról, hogy védelmébe veszi az egyik legszebb kulturális és vallási szimbólumot, a betlehemet. Az Olasz Testvérek (FdI) párt törvényben szabályozná, hogy senki se tilthassa ki az olasz iskolákból a Megváltó születését ábrázoló jászlakat.

Forradalom zajlik a katolikus egyházban – jöhet az LMBTQP személyek és a nők pappá szentelése?

(444 és Magyar Nemzet nyomán Szent Korona Rádió)