Az izraeli kormány a palesztinok al-Aksza mecsetbe való belépését korlátozza

A soviniszta izraeli kormány továbbra is mindent elkövet a palesztinok ellehetetlenítése érdekében. Ezúttal a palesztin férfiak al-Aksza mecsetbe való belépését szabályozná teljesen, ráadásul mindezt ramadán alatt.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Mindez a 45 és 55 év közötti férfiakat érinti a legsúlyosabban, ami azt jelenti, hogy külön engedély nélkül nem léphetnek be a Jeruzsálemben található mecsetbe, de más intézkedésekről is döntést hoztak. Izrael nemrégiben közölte, miszerint mostantól korlátozza a palesztinok al-Aksza mecsetbe történő belépését a ramadán ideje alatt, s ez egyedül a nőkre, a 12 év alatti fiúgyermekekre és az 55 év feletti férfiakra nem vonatkozik.

Ghassan Alyan vezérőrnagy egy hétfőn közzétett nyilatkozatban kiemelte, miszerint a korlátozás a 45 és 55 év közötti férfiakat érinti a legsúlyosabban, ami azt jelenti, hogy engedély nélkül nem léphetnek be a Jeruzsálemben található mecsetbe.

Majd hozzátette, miszerint a ramadán ideje alatt a munkaidőket is meghosszabbítják a ciszjordániai átkelőkön, emellett azt is megszabták, hogy vasárnaptól csütörtökig pontosan hány, 50 évesnél idősebb nő és 55 évesnél idősebb férfi léphet be a mecsetbe.

Ezt követően a vezérőrnagy arra is kitért, miszerint immár “biztonsági engedély” szükséges ahhoz is, hogy a Ciszjordániában élő palesztinok meglátogathassák a rokonaikat, vagy a külföldiek a hozzátartozóikat egyes területeken.

Az elmúlt hónapokban tovább fokozódott a feszültség Ciszjordániában, miután az izraeli erők újabb és újabb támadást hajtottak végre, legutóbb például négy palesztint, köztük egy tinédzsert öltek meg, emellett az is kiderült, hogy Egyiptom ad majd otthont az izraeli-palesztin tárgyalásoknak.

Egyre agresszívabb az új izraeli kormány

Mészárlásba fordult át a palesztinok elleni izraeli rajtütési kísérlet (frissítve)

(Liner.hu nyomán Szent Korona Rádió)