Vizsgálatot indítanak az X ellen, amiért nem csak a cionista propagandát jelenítik meg

Az X-et (Twittert) október 7. óta bírálják, mert állítólag “nem lép fel a félretájékoztatás és az erőszakos tartalmak ellen”, valamint nem enged a cionista propagandának és nem tiltja le azonnal a palesztin támogató tartalmakat.

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Az Európai Bizottság (EU) hivatalos vizsgálatot indított az X ellen “a Hamászhoz kapcsolódó félretájékoztatás és propaganda állítólagos terjesztése miatt.”

A Bizottság bejelentette, hogy a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (Digital Services Act, DSA), azaz a közösségi médiás vállalatokra vonatkozó új törvények alapján először indítanak teljes körű vizsgálatot Elon Musk cégével szemben.

Azt fogják vizsgálni, hogy az X megszegte-e az online szolgáltatásokra vonatkozó új uniós szabályokat. A vizsgálat lezárását követően a szabályok bármilyen megerősített megsértése esetén számos súlyos szankcióval, többek között a cég éves forgalomának akár 6%-áig terjedő bírsággal is sújthatják az X-et.

A vizsgálatot követően az EU ideiglenes intézkedéseket is életbe léptethet, például a platform algoritmusainak megváltoztatását vagy az illegális tartalmak szigorúbb ellenőrzését, ha úgy véli, hogy a felhasználóknak azok komoly károkat okozhatnak.

Az X a Hamász október 7-i, Izraelben megkezdett szabadságharca óta bírálják, mivel a közösségi oldal a többivel ellentétben nem csak a cionista propagandát engedi át a cenzúrán, hanem a palesztinok ellen elkövetett vétkeket is megmutatja.

A döntés néhány héttel azután született, hogy az EU belső piaci biztosa, Thierry Breton levélben kérte Muskot, hogy lépjen fel “a terrorista és erőszakos tartalmak és a gyűlöletbeszéd terjesztése” ellen az oldalon.

Breton levelet küldött a Metának, a TikToknak és az Alphabetnek is, amelyben emlékeztette őket a DSA szerinti, “a káros és illegális tartalmak elleni küzdelemre vonatkozó kötelezettségeikre”.

Hiába vagy a modernitás apostola, ha egy kicsit is eltérsz a fő csapásiránytól, az elvtársaid azonnal betámadnak; tapasztalhatja meg most Musk.

Kik azok a gázai keresztények akiknek létezését is tagadja Izrael, miközben megsemmisíti őket?

Ajvé! A zsidóknak nem tetszik, hogy a Tiktokon egyre több az Izrael-kritikus tartalom

(Neokohn nyomán Szent Korona Rádió)