Az Egyesült Királyságban korlátoznák a 16 éven aluliak számára a közösségi média használatát

Rishi Sunak brit miniszterelnök a 16 éven aluli fiatalok közösségi médiahasználatának korlátozását javasolta.

Kövesd Telegram csatornánkat

Folyamatosan frissítjük a közel-keleti háború híreivel és az orosz-ukrán konfliktus rövid híreivel is.

Rishi Sunak azt javasolta, hogy korlátozzák a 16 év alatti tinédzserek közösségi médiához való hozzáférését, hogy megvédjék őket az online ártalmaktól.

Az elnök konzultációt indítana , hogy feltárja, milyen kockázatoknak vannak kitéve a gyermekek a közösségi média használata során.

A kormány szóvivője csütörtökön kijelente, hogy “Az ő szemszögükből nézve inkább a szülők felhatalmazásának módját keresik, mintsem hogy konkrétan bármi ellen is fellépjenek”.

A Molly Rose Alapítvány, amelyet Molly Russell családja hozott létre, aki 14 éves korában öngyilkos lett, miután ártó tartalmakat nézett az Instagramon és a Pinteresten, azt mondta, hogy a felülvizsgálat során a hangsúlyt arra kellene helyezni, hogy nagyobb hatáskörrel ruházzák fel a kommunikációs felügyeletet ellátó Ofcomot.

“Egyértelmű, hogy további intézkedésekre van szükség a gyermekek online kockázatokkal szembeni védelméhez”

– mondta Andy Burrows, az alapítvány tanácsadója.

Beeban Kidron, egy a gyermekek online biztonságáért kampányoló, képviselő, azt mondta:

“A közösségi média túlnyomó része úgy van kialakítva, hogy függőséget okozzon, polarizáljon és irreális életstílusokat mutasson be.

A miniszterelnök helyettes hivatalos szóvivője nem kommentálta a konkrét javaslatokat, de újságíróknak elmondta: “Széles körben vizsgáljuk a gyermekek online biztonságának kérdését”.

A jótékonysági szervezetek és a kampányolók 2017 óta követelik az online védelem erőteljesebb szabályozását, az NSPCC gyermekjótékonysági szervezet szerint ez alatt a hat év alatt 34 400, gyermekek ellen elkövetett online grooming-bűncselekményt regisztráltak a rendőrségek az Egyesült Királyságban.

Azért várjuk ki a végét. Sok nyugati intézkedés hangzik elsőkörben jól, de számos kérdés felvetődik. Milyen többlet jogköröket kapnak majd a felügyelőszervek? Milyen tartalmakat tiltanak majd le? Lehetséges, hogy a balliberális ideológiával, LMBTQP-vel már gyermekkorban találkozó brit fiatalok számára akár a normalitást képviselő tartalmakat is károsnak fogják bélyegezni?

Nepál a társadalomra gyakorolt negatív hatásaira hivatkozva tiltja be a valóban káros TikTokot

A TikTok újabban kéjgyilkosokat nevel: Szerintük nincs baj a gyilkosságról való fantáziálással, sőt trenddé tették azt

(The Guardian nyomán Szent Korona Rádió)