Sátánista kísérlet Németorszégban: Egy AI avatárral helyettesítenék a valódi lelkészeket

Több mint fél évvel ezelőtt kezdődött el nyilvánosan az a sokkoló kísérlet, amely azt célozza, hogy megsértse a lélekkel megáldott, Istenben hívő emberek lelkét és hitét. Most kiderült, hogy egy németországi evangélikus templomban először tesztelték azt, hogy hogyan lehet egy lélekkel megáldott lelkészt egy Mesterséges Intelligencia által generált, lélektelen avatarra cserélni. Bár ez a kísérlet már régóta folyik, csak néhány hónappal ezelőtt kezdték el vizsgálni, hogyan reagálnak a nyugat-európai emberek egy ilyen nyilvánvaló istenkáromlásra, amely az egész emberi létezést, hitet és a keresztény tanításokat sérti és gyalázza meg. Az ilyen avatarral tartott “istentisztelet” már istenkáromlásnak és sátánizmusnak minősül, és elképesztő, hogy a német protestáns egyház részt vesz ebben a démoni kísérletben. Bár ekkora hülyeségért nem kell a szomszédba sem mennünk, hiszen hazánkban is íratott már prédikációt a mesterséges intelligenciával egy ökumenikus lelkész… 

Kövesd Telegram csatornánkat

Exkluzív anyagok, mémek, rövid hírek, amiket nem feltétlenül rakunk ki a weboldalunkra…

Több százan gyűltek össze egy keresztény templomban, pár hónappal ezelőtt, azon az első nyilvános eseményen, mikoris a lelkészt mesterséges intelligencia (AI) chatbotra cserélték az istentiszteleten.

A chatbot – régiesebb nevén chatterbot – olyan szoftveralkalmazás, ami emberi erőforrás bevonása nélkül képes például ügyfelekkel történő kommunikációra. A chatbot-rendszereket úgy tervezték, hogy meggyőzően szimulálják azt, ahogyan egy ember viselkedne beszélgetőpartnerként.

Legyen világos, amit mesterséges intelligenciának mondanak, annak az ég világon semmi köze a valós intelligenciához, sőt a mesterséges jelző sem illik rá, mindez ugyanis nem más mint egy emberek által létrehozott számítgépes program. Intelligenciája ugyanis csakis élő teremtménynek lehet.

Az első ilyen templomgyalázást Európában a németországi fürthi Szent Pál templomban egy AI chatbot, a ChatGPT tartotta meg.

A chatbot helyettesítette az emberi lelkipásztort, és egy Mesterséges Intelligenciával megalkotott, nem létező vízió, kreált személyt, mint szakállas, feketebőrű férfit mutatták be a bajor evangélikus templom oltára fölötti nagy képernyőn. Már ez oltárgyalázás a javából.

Az Associated Press szerint a mesterséges intelligencia csevegőrobotja azt állította, hogy ő “Isten sáfárja”, és azt mondta a tátott szájjal és nyilván kimosott aggyal bámuló gyülekezetnek, hogy ne féljenek a haláltól. A chatbot számos témáról “beszélt” a gyülekezetnek, beleértve a „klímaváltozást”, az ukrajnai háborút és az AI térnyerését a világban.

Az egész szolgáltatást négy különböző avatár „vezette” a képernyőn, két fiatal nő és két fiatal férfi.

A mesterséges intelligencia által generált avatár időnként akaratlanul is nevetést váltott ki, mint amikor infantilis, oda nem illő közhelyeket használt, és halotti arckifejezéssel azt mondta a templomba járóknak, hogy “a hitünk megtartása érdekében imádkoznunk kell és rendszeresen templomba kell járnunk”. Magayrán szólva sikerült hülyére vegyék mind a keresztény hitet, mind a gyülekezetet, de azok, akik röhögni járnak a templomba hasonló démoni kísérleteket tesztleve nyilván fel sem fogták mihez szolgáltatnak közönséget.

“Kedves barátaim, megtiszteltetés számomra, hogy itt állhatok és prédikálhatok nektek, mint az első mesterséges intelligencia a protestánsok idei németországi kongresszusán”

– mondta az AI avatar .

A több mint 300 fő részvételével zajló “istentiszteletnek” minősített sátán-show 40 percig tartott, és a prédikáció mellett ima és zene is szerepelt.

Az egész folyamat azonban jóval veszedelmesebb folyamatot, igazi sátánista inváziót jelez, mely úgy tűnik elkezdte romboló hadjáratát a templomokban is.

Az AP jelentése szerint az eseményt a 29 éves Bécsi Egyetem teológusa és filozófusa, Jonas Simmerlein hozta létre a ChatGPT segítségével.

“Én képzeltem el ezt a szolgáltatást – de valójában inkább kísértem, mert azt mondanám, hogy körülbelül 98%-a a géptől származik”

– mondta Simmerlein az AP-nek.

Agyrém: mesterséges intelligenciával pótolná a tanárokat az MCC igazgatója

Rábízhatnánk az idősek életét a mesterséges intelligenciára?

(Szőke Mária Magdolna nyomán Szent Korona Rádió)